Kasvit vieraslahjoina

Erityisesti näin keväthäiden lähestyessä sopivat vieraslahjoiksi erilaiset kasvit, pensaat, siemenet ja yrtit. Hauskat vieraslahjapussit syntyvät edelliskesänä kerätyistä siemenistä, jolloin vieraillekn jää jännitettävää mitä siemenistä kesän mittaan kasvaakaan! Suloinen lahja on myös itsekasvatetut yrtit.


Voit myös jatkaa vieraslahjoissa hääpäivän kukkateemaa ja valita kukat vaikka hääkimpusta. Kääräise ne nättiin pakettiin tai tee kasveista paikkakortinpidikkeet, jolloin ne toimivat samalla pöytäsomistuksena aina vieraiden poistumiseen saakka.

Images:  Vogue  /  Smarty had a party

Myös pienet puut toimivat, jos vierailta löytyy omaa pihaa, joihin nämä söpöydet voi istuttaa!


Onko kukaan harkinnut kukkia tai kasveja vieraslahjoiksi?


6 kommenttia:

 1. Mä harkitsin ja musta se olis tosi ihana idea! Viimesimpänä olisin halunnut antaa vieraille lahjaksi minttua, jolloin purkin kylkeen olisi voinut kirjoittaa "mint to be". :) Mutta meille tulee ulkomailta vieraita ja heille kasvin kotiin kuljettaminen olisi aika vaikeaa. Siemenet toki kulkeutuisivat heilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo minttuhan oli ihana idea, mutta toisaalta kivahan se on, että kaikki vieraat saavat saman lahjan. Toivttavasti keksitte hyvän vaihtoehdon tilalle! :)

   Poista
 2. Täällä on pohdittu sekä kasveja että kukkien siemeniä. Olen kuitenkin alkanut miettiä, että häidemme sijoittuessa heinäkuulle joku muu vieraslahja voisi olla kätevämpi. Keväthäihin nuo kyllä sopisivat kuin nenä päähän. Saa nähdä keksimmekö me jotain muuta vai menemmekö kuitenkin siemenillä. Kyllähän ne varmasti seuraavaan kevääseen säilyisivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä täydellinen vieraslahjaidea juuri keväthäille, mutta miksei se menisi myös heinäkuun juhlissa. Mikään kukkaekspertti en ole, mutta uskoisin siementen säilyvät seuraavaankin kesään :)

   Poista
 3. Minua on alkanut kutkuttaa ajatus niittykukkien siemenistä ja sain sulhasenkin ajatuksesta innostumaan! Voisi olla melkoisen ihanaa sillä kourallisen siemeniä voi kylvää lähes mihin vaan, muuallekin kuin omakotitalon pihaan :) Se olisi myös hyvin paljon meitä, sillä viihdymme molemmat luonnossa ja olen valjastanut tuon mieheni todella monelle luonnonkukkien hakureissulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuulostaa ihanalta ajatukselta. Tuleeko teille niittykukkia myös esim. pöytäkattaukseen? :) Nuo siemenet on kyllä kivoja, voi pakata suloiseen paperipussiin tms. ja niitä tosiaan voi kylvää vaikka ihan ruukkuun :)

   Poista