Rooma häämatkakohteena


Moni vasta-avioitunut pari suuntaa häämatkalle upeisiin lämpöisiin kohteisiin, mutta jos kaukomatka ei tule kysymykseen, niin kyllä euroopastakin löytyy mahtavia kohteita häämatkan viettoon aina kaupunkikohteista rantalomiin. Rooma lienee yksi sellainen kaupunki, joka on ainakin kerran elämässä nähtävä ja minusta ihana häämatkakohde kaupunkilomista ja historiasta kiinnostuneille pareille. Myös italialainen ruoka, tunnelma ja elämänmeno hurmaavat taatusti!Colosseum lienee yksi Rooman tunnetuimmista maamerkeistä ja on monella matkailijalla nähtävien listan kärkipäässä. Samalla sisäänpääsylipulla pääset tutustumaan Forum romanumiin ja Palatine-kukkulalle ihailemaan näkymiä :)Rooma on siitä ihana kaupunki, että välillä voi jättää kartan tutkimisen vähemmälle ja antaa itsensä eksyä ihastuttaviin kapeisiin kujiin ja hämmästyä, miten vähän väliä eteen tupsahtelee historiankirjoista tuttuja rakennuksia. Colosseumin lisäksi myös Pantheon (os. Piazza della Rotonda) kuuluu myös ehdottomasti tutustumisen arvoisiin nähtävyyksiin. Rakennus on vaikuttava jo ulkoapäin, mutta sisällä kirkossa voisi istuskella tuntikausia katsomassa, miten valo tulvii kupolin katossa olevasta aukosta.Sympaattinen Trasteveren kaupunginosa on hieman syrjemäpänä, mutta hurmaa taatusti tunnelmallaan. Alueella pääsee hieman irtautumaan suuremmista ihmisvirroista ja turistinähtävyyksien sijasta tutustumaan paremminkin paikallisten elämään, ihastelemaan pieniä kujia, putiikkeja ja värikkäiden rakennusten rivistöjä. Ponte Sant’Angelo -silta (os. Piazza di Ponte Sant'Angelo 28) on suosittu kuvauspaikka paikallisilla hääpareilla ja miksipä ei olisi. Siltaa reunustavat upeat vanhat patsaat, alla virtaa Tiber-joki ja sillan päässä komeilee Castel Sant`Angelo. Roomaan matkatessa kannattaa ehdottomasti vierailla myös Vatikaanissa ja tutustua ainakin Pietarinkirkkoon. Kirkon kupoliin on jonkin verran rappusia, jotka käyvät huippua kohden melko kapeiksi, mutta kupoliin päästyään voi hengähtää tovin ja ihastella sieltä avautuvia maisemia :)Vatikaanivierailun jälkeen on aika herkutella italialaisellä jäätelöllä, joka onkin ihan omaa luokkaansa. Parhaimmat gelatot ever olen syönyt Vatikaanin lähellä sijaitsevassa Hederassa (os. Borgo Pio, 179). Muitakin herkkuja löytyy, kuten Ladureen (os.Via Borgognona, 4) suussasulavat macaronit.


Muita tutustumisen arvoisia paikkoja löytyy vaikka miten paljon. Esimerkiksi valtava Villa Borghese -puistoalue, Espanjalaiset portaat (os. Piazza di Spagna), kymmenet upeat kirkot, aurinkoiset piazzat ja suihkulähteet.Mitä euroopan kohdetta suosittelisit häämatkakohteeksi? Tai onko jollakin suunnitteilla häämatka euroopan alueelle?
6 kommenttia:

 1. Voi Rooma olisi munkin ykkössuosikki Euroopan sisäiseksi häämatkakohteeksi. Siis jos muille suosittelisin. Meille itsellemme se olisi varmaan vähän liian "arkinen", koska mää oon asunut siellä puoli vuotta ja mieskin vieraili useamman kerran mun luona.

  Mutta oon sun postauksen kanssa niin samaa mieltä. Rooma on aivan täytdellinen paikka vaan mennä, fiilistellä ja eksyä. Ja pysähtyä juomaan proseccoa tai nappaamaan gelatot mukaan. Ja vaan olla ja fiilistellä. Mää aina sanon, että huonoin asia Roomassa on turistit. Siksi mun lempparijutuksi - jota todellakin suosittelen kaikille Roomaan suuntaaville - on käydä kävelemässä noilla suosituimmilla nähtävyyksillä yöaikaan. Oma vakkarireittini kulki aina Piazza Navonalta, Pantheonin ohitse, Piazza di Spagnalle (ja portaiden yläpäähän kaupungin valoja ihastelemaan) ja viimeiseksi Fontana di Trevin portaille istuskelemaan. Se paikka on ihan taianomainen, kun voi olla, ettei paikalla ole ketään muuta. Siinä valaistua vesiputousta tuijottaen ja veden kohinaa kuunnellen voisin istua vaikka tunteja. :)

  Yksin en kylläkään öiselle kävelylle lähtisi, mutta seurassa tuo on ihan turvallista. Varsinkin just näitä kuuluisimpia paikkoja kun kiertää poliisit aika tiuhaan niin en itse ainakaan koskaan kohdannut mitään outoa, vaikka öisiä käyntejä Trevilläkin tein useita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeassa kaupungissa olet asunut! Kiitos, että kävit jättämässä entisenä "paikallisena" vinkkejäsi Roomaan matkaaville :)

   Valitettavasti Fontana di Trevi oli meidän vierailun aikana remontissa, mutta voin kyllä kuvitella sen perusteella mitä siitä näin, että paikka on todella lumoava. Toivottavasti seuraavalla Rooman matkalla tuo kaupungin kuuluisin suihkulähde on saatu rempattua kuntoon ja meikäläinenkin pääsee sitä ihastelemaan ;)

   Poista
 2. Rooma on kyllä hieno paikka, interraililla tuli käytyä.
  Täällä on ihana blogi vielä pystyssä. Kiva! Itse on eletty hiljaista eloa mut nyt tein monta postausta ajastukselle ja sain omat häät saatettua loppuun blogissani.
  Kroatia on kiva paikka, jos sen luokittelee mukaan listaan, Eu maa kun on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Kroatiaa olen googlaillut ja varmasti näkemisen arvoinen paikka. Ainakin se on päätynyt minunkin "must see" -listalle :)

   Kiva muuten, että jaksoit vielä palata bloggailemaan ja pääsemme ihastelemaan upeita kuvia hääpäivästänne. Kävinkin kurkkaamassa tuoreimmat postaukset! :)

   Poista
 3. Rooman valitsisin omaksi häämatkakohteeksi, jos Eurooppaan päädyttäisiin. En ole koskaan käynyt Italiassa ja olen kuullut varsinkin Roomasta niin paljon hyvää, että sinne on pakko päästä joskus. Ihana postaus ja tosi kauniita kuvia! Sellaisista Euroopan kaupungeista, joissa olen itse käynyt, voisin suositella häämatkakohteeksi Barcelonaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italia on ihana ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen maa. Kun käyt kerran Roomassa, haluat varmasti nähdä muitakin saapasmaan kolkkia ;) Kiitos vinkistä, laitetaan Barcelonakin korvan taa!

   Poista