Tervetuloa-kori häävieraille


Image: Corbin Gurkin Photography

Tämä idea on erityisesti tarkoitettu toteutettavaksi ulkomailta saapuville vieraille pieneksi kiitokseksi siitä, että he ovat nähneet kovasti vaivaa saapuakseen juhlimaan häitänne. Toki tervetuloapaketti ilahduttaa varmasti myös ihan ulkopaikkakuntalaisia kotimaasta. Vieraat varmasti arvostavat pientä vaivannäköänne ja ilahtuvat hotellihuoneessa odottavasti yllätyksestä!

Mitä kaikkea kori voikaan sisältää, se on ihan hääparista kiinni. Kokosin kuitenkin pienen listan niistä tärkeimmistä jutuista, joita korista olisi hyvä löytyä.

Images: Jodi Miller Photography via Karson Butler Event

Kartta, hääpäivän aikataulu sekä muuta tärkeää informaatiota. Kartta on ihan ehdoton, sen voi  joko tulostaa itse tai hankkia valmiina, samalla siihen voi merkitä juhlapaikat, kirkot, hotellin ja muut tärkeät sijainnit. Vieraille on hyvä myös hieman avata hääpäivän kulkua suurpiirteisen aikataulun merkeissä. Suosittelen lisäämään infoon myös yhteystiedot hätätilanteita ja kysymyksiä varten esimerkiksi kaasolle.

Juomaa ja paikallisia herkkuja. Ilahduttavaa on löytää raikasta juotavaa ja jotakin pientä naposteltavaa hotelliin saapuessaan. Näin vieraiden ei tarvitse ensitöikseen lähteä metsästämään virvokkeita ja nälkäisenä lähintä ravintolaa. Tässä on hyvä tilaisuus tutustuttaa vieraat paikallisiin herkkuihin. Tai ehkä haluatte lisätä mukaan jotain itse leivottua.

Lista nähtävyyksistä, ravintoloista ja ostospaikoista. Vieraanne eivät varmastikaan halua viettää koko lomaansa hotellihuoneessa. Pieni lista hyvistä kohteista miellyttävät varmasti! Kerätkää listaan muutama nähtävyys, joita suosittelette, hyväksi havaittuja ravintoloita ja kahviloita sekä shoppailupaikkoja. Nämä voi myös merkitä valmiiksi karttaan!


Photo by Lauren Jonas Photography

Hygieniatuotteita ja pienet vieraslahjat. Aina matkalaukusta unohtuu jotakin, siksipä saattaa olla hyvinkin ilahduttavaa löytää korista esimerkiksi särkylääkettä, käsivoidetta, hiuskiinnettä ja muuta pientä. Innokas DIY-morsian valmistaa vieraslahjaksi vaikkapa pienet saippuat kauniilla hääetiketillä varustettuna.

Mieti sisältöä ja tyyliä hääteemanne kautta. Mikäli häillä on jokin teema, kannattaa se ehdottomasti huomioida myös tässä, esimerkiksi rantahäissä mukaan voi laittaa aurinkorasvaa ja flipflopit. Jos häissänne on käytössä häälogo, on hauska idea käyttää sitä etikettinä herkuissa, saippuakääreessä ja korteissa.

Ja vielä jotain extraa: postikotti merkillä varustettuna, minishampanjapullo, pieni matkamuisto, kukkia, tuoksukynttilä sekä hääparin (käsinkirjoittama) lyhyt tervehdys. Koko komeus kannattaa tietenkin asetella kauniisen koriin tai personoituun kangaskassiin!

Tervetulokorin lisäksi on hyvä harkita ulkomailta saapuville vieraille pienen yhteisen tapaamisen järjestämistä ennen hääpäivää esimerkiksi ruokailun merkeissä. Hääpäivä kuluu kuin siivillä ja ette kuitenkaan ehdi vaihtaa kuulumisia ja jutella niin paljon kuin toivoisitte. Lisää vinkkejä vieraiden viihdyttämiseen löytyy aikaisemmasta postauksestani.

Miltä tervetuloa-kori kuulostaa? Tuleeko mieleen muita vinkkejä sisältöön? :)


3 kommenttia:

 1. Mielestäni ihana idea ja jollain tavalla ajattelin itsekin toteuttaa Puola- häissämme tämän tervetuliaiskorin, sillä osa vieraistamme yöpyy hääjuhlahotellissamme. Ainakin kaasoja ajattelin hemmotella koreilla ja katsotaan kuinka laajalle tämän idean ulotan. Tietysti kustannuksiahan koreista tulee jos jokaiselle vieraalle hommaisi ja toisaalta myös hankala niiden kannalta toteuttaa, jotka yöpyvät eri hotelleissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä vähän hehkuttaa tuota arpavoittoa, että kiitos onnettarelle! <3 Voitin lahjakortin DMK photographylle ja pomppinut seinille asiasta eilisestä lähtien :D

   Poista
  2. Hauska kuulla, että tällainen toteutus on teillä käynyt mielessä. Ehkä tämän voisi tosiaan toteuttaa vain heille jotka yöpyvät hääjuhlahotellissanne, pitäisi kustannukset pienempinä :)

   Ja onnea vielä arvontavoitosta, saatte varmasti upeat kuvat Dominikan kanssa :)

   Poista