Kuninkaalliset hääpuvut inspiraationa

Hääpuku on varmasti yksi tärkeimmistä häähankinnoista ja varmasti jo varhaisessa suunnitteluvaiheessa morsianten mielessä. Usein päätöstä edeltää ahkera ideointi ja inspiraation etsintä ennen ensimmäistä sovittelukertaa. Kuninkaallisten hääpuvut ovat toimineet kautta aikojen inspiraationa hääpukeutumisessa ja vielä nykyäänkin seurataan tarkasti millaisiin hääpukuihin nykypäivän kuninkaalliset morsiamen pukeutuvat. Vaikka kuninkaallinen etiketti määrittelee omat linjat, on puvuissa ollut selvästi näkyvissä myös kunkin morsiamen omat mieltymykset  ja tyyli. Viime vuosikymmeninä kunkinkaallisten hääpuvuissa on nähty mm. paljon upeita laahuksia, pitkiä hihoja ja pitsisomistetta.


Kate Middleton (vuonna 2011) pukeutui klassiseen satiiniseen, pitkälaahuksiseen ja pitkähihaiseen pukuun, jonka yläosa oli romanttisen pitsinen, syvään uurretulla kaula-aukolla. Puku muistutti hyvin paljon Grace Kellyn aikoinaan käyttämää hääpukua. Puvun suunnitteli Sarah Burton.


Ruotsin prinsessa Victorian (vuonna 2010) yllä nähtiin ruotsalaisen suunnittelijan, Per Engshedenin suunnittelemaan lyhythihaiseen, duchesse-silkistä valmistettuun eleganttiin pukuun. Vähäeleisen tyylikkään hääpuvun yksityiskohtana toimi selästä v:n muotoinen pääntie ja pyöristetty ulospäin taittuva kaulus.


Ruotsin prinsessa Madeleine (vuonna 2013) puolestaan pukeutui Valentino Garavanin suunnittelemaan puhtaan valkoiseen, lyhythihaiseen pitsiunelmaan. Madeleinen klassisen naisellista ja eleganttia pukua koristi upea pitkä laahus.

Oheiseen infografiikkaan (kuva: katoni.fi) on kerätty 21 kuninkaallista hääpukutyyliä tulevien morsianten inspiraatioksi. Katso kuva suurempana tästä. Mikä kuninkaallisista tyyleistä on sinun suosikkisi? :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti