Maaliskuun hääkimppu & kauden sesonkilajikkeet


Kimppu Little Wedding Factorysta. Valokuva Mikko Pääkkönen, tekstien editointi Makea-hääblogi.
 
Maalis-huhtikuu on monelta osin floristin kulta-aikaa, kun kevään ihanimmat lajikkeet alkavat olla saatavilla. Jaloleinikit pysyttelevät vielä sesongissa, mutta hääkukissa alkaa näkyä mm. syreenit, tulppaanit, tuoksuherneet, erilaiset ruusut ja neilikat.
 
Maalis- ja huhtikuun kauneimmat sesonkikukat:

Syreenit, (Syringa) kaikkien tuntema syreeni on varma kevään merkki. Tämän puukasvin tuoksuvat kukat ovat tavallisesti liilan tai valkoisen sävyiset.

Tuoksuherneet, (Lathyrus odoratus) kuuluu tunnetuimpiin yksivuotisiin hernekasveihin. Nimensä mukaisesti kasvi tuoksuu voimakkaasti. Kukat esiintyvät, sinisen, liilan, valkoisen ja punertavan eri sävyissä.
 
Törmäkukat, (Scabiosa) Kaunis törmäkukka on saatavana valkoisena, sekä liilan ja punaisen ja tumman eri sävyissä.
 
Pikarililjat, (Fritillaria) kasvi kuuluu liljakasvien sukuun ja sen eri lajeja tunnetaan jopa 100. Tuoksuttomat kukat nuokkuvat alaspäin nimensä mukaisesti pikarin muodossa.
 
Leukoijat (Matthiola) ovat perinteisiä puutarhakukkia. Kukassa on hurmaava tuoksu ja se on pystyvartinen ja runsaskukkainen laji.

Tulppaani, (Tulipa) Tämä sipulikasvi on monille tuttu kevätkasvi ja se onkin yksi eniten viljeltyjä leikkokasveja. Tulppaaneita on saatavana noin sadassa eri lajissa ja niiden väriskaala on laaja.

Neilikat, (Dianthus) ovat varmasti yksi tunnetuimmista lajikkeista. Se on kestävä, ruohovartinen, kohokkikasveihin kuuluva laji.

Ruusut (Rosa) ovat kaikkien tuntemia kasveja, yksi merkittävimmistä kauppakukista ja hyvin perinteinen hääkukka. Kukkien kielen mukaan myös jokaisella ruusuvärillä on oma merkityksensä
 
Maijan upeassa maaliskuun kimpussa onkin esillä kauniisti kauden sesonkikukkia.

Kuvat: Syreeni  / Tuoksuherne  / Törmäkukka  /  Pikarililja  /  Leukoija  /  Neilikka

1 kommentti: