Venetsia, Part 1


Venetsia on varmasti yksi Euroopan helmistä ja mielestäni varsin oivallinen paikka myös häämatkakohteeksi sen ainutlaatuisuuden vuoksi. En usko, että kukaan voi saapua ensimmäistä kertaa tälle kauniille, Adrianmeren rannikolla sijaitsevaan Veneton alueen pääkaupunkiin, ilman että ensinäkymä aiheuttaa valtavan määrän ihastuksen ja ihmetyksen huokailuja.

Venetsian surulliseksi kohtaloksi on arvioitu sen hidas vajoaminen. Toki pelastustoimia on ryhdytty tekemään, mutta varmuuta saaren säilymisestä ei ole. Tämä on paikka, joka on itse nähtävä ja koettava, ainakin kerran elämässään.
Venetsiaan lähtiessä kannattaa pitää mielessä, että varsinkin kesällä se on varsinainen turistikohde. Sen myötä myös hinnat ovat hieman korkeammat kuin muualla Italiassa. Itse asiassa suuri osa turisteista tekee Venetsiaan vain päiväreissun esimerkiksi Veronasta tai Gardajärveltä. Väittäisin kuitenkin että Venetsiassa näkemistä riittää ehdottomasti useammallekin päivälle. 

Parasta Venetsiassa on seikkailla pitkin kapeita kujia, eksyä, ihastua ja yllättyä, kun jokaisen kulman takaa vastaan tulee aina toinen toistaan kauniimpi näkymä tai kanaali. Hetkeksi voi viipyä ihmettelemään miten taitavasti gondolieerit kuljettavat turisteja kapeita kanaaleja pitkin. Mikäli olette häämatkalla, kannattaa tietysti harkita nousemista itse gondolin kyytiin ja kokea romanttinen iltagondoliajelu Venetsia halki. Hinta puolentunnin ajelulle on päätähuimaava, mutta varmasti myös hintansa arvoinen kokemus.

Nähtävyyksien nälkäisille löytyy paljon tunnettuja maamerkkejä. Kuuluisimpia nähtävyyksiä lienevät Rialton silta, alla oleva Piazza San Marco, Basilica di San Marco, kellotorni ja Dogen palatsi. Pyhän Markuksen aukio on päivällä turistimassojen peitossa, mutta aikaisin aamulla tai vastaavasti myöhään illalla aukiolla voi nauttia hiljaisuudesta, aukiolla tepastelevat ainoastaan pulut. Aivan Piazzan tuntumasta löytyy myös kuuluisa Huokausten silta.Venetsian autottomuuteen tottuu nopeasti, ainoa kulkukeino on vesiteitse vaporetolla (vesibussilla) tai hintavalla vesitaksilla. Canal Granden voi ylittää myös Traghetto-lautalla. Kaupunki ei kuitenkaan ole kovin suuri ja paras kulkupeli on jalat.

Kävellessä voi eksyä mitä mielenkiintoisempiin paikkoihin, kuten tähän yhdeksi maailman kauneimmaksikin sanottuun kirjakauppaan, Alta Acquaan. Putiikkia pitää vanha herttainen pariskunta. Jos sinulla on tunne että joku seuraa sinua, olet varmastikin oikeassa. Kirjakaupan hyllyiltä voi bongata siellä täällä sikeitään vetäviä venetsialaisia kissoja, koirilta kauppaan on pääsy kielletty ;)
Useamman päivän vierailulla ehtii hyvin tutustua myös lähisaariin, kuten pitkistä hiekkarannoistaan tunnettuun Lidoon (täällä kulkee myös polkupyörät ja bussit!), Muranon lasista tunnettuun Muranoon tai värikkääseen Buranoon, josta lisää ihan omassa postauksessaan myöhemmin.

Mikäli Venetsia alkoi kiinnostamaan, niin täältä voi käydä kurkkaamassa vielä 10 hauskaa faktaa Venetsiasta.
4 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia! Itse juuri kuumeisesti suunnittelen häämatkaa. Tarkoituksena olisi kolmen viikon pituinen kiertomatka Saksa - Itävalta - Italia. Venetsiassa olisi tarkoitus käydä juurikin päiväretkellä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häämatkasuunnittelua, ei hassumpaa! :) Tämä postaushan tulikin sitten hyvää aikaan, niin pääset jo vähän tunnelmoimaan tulevaa reissua. Suunnitelma kuulostaa hyvältä, Saksasta ja Itävallasta löytyy varmasti myös upeita maisemia! Aiotteko käydä Italiassa myös muualla kuin Venetsiassa?

   Poista
 2. Tällä herkällä olisi ajatuksena mennä Veronaan ja tehdä sieltä retket Gardajärvelle ja Venetsiaan. Ehkä lennetään Milanosta sitten takaisin Suomeen, joten sielä vielä viimeineset pari päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, huomasithan muuten aikaisemman postaukseni Veronasta :) Täytyy tulla kurkkaamaan blogistasi kun matkasuunnitelmat ovat selkiytyneet ja reissun jälkeen sitte kuvat tottakai :)

   Poista