Näin rakennat onnistuneesti photoboothin

1. Suunnittele mihin sijoitatte photoboothin. Taustaan kannattaa kiinnittää huomioita, sillä se vaikuttaa paitsi kuvien tunnelmaan, myös niiden laatuun. Usein sopiva taustaseinä kuvaukseen voi löytyä suoraan juhlapaikalta. Rouhea tiiliseinä on hyvä tausta jo sellaisenaan. Mikäli valkoiseksi maalattu seinä vaikuttaa liian tylsältä, ripusta seinään esimerkiksi viirinauha tai pompomeja. Vältä kuvausnurkan sijoittamista ikkunan eteen. Kuvattavien takaa tuleva valo saattaa vaikuttaa kuvien tekniseen laatuun. Kesäjuhlissa photoboothin voi hyvin sijoittaa myös ulos.

2. Suunnittele kuvausnurkalle somistus. Jos tausta ei ole sellaisenaan mieleinen, tuunaa se juhlan teemaan sopivaksi. Erilaisia vaihtoehtoja taustojen valmistamiseen on vaikka miten paljon ja yleensä ne ovat myös helppoja valmistaa. Kurkkaa esimerkiksi ideat kankaasta valmistettuihin taustoihin tai käytä aitoja kukkia! Lisää ideoita löydät blogistani Photobooth-tunnisteen takaa.

3. Varaa rekvisiittaa. Viikset, pusuhuulet, liitutaulukyltit, hatut, aurinkolasit, naamiot, tekstiviirit.. vain mielikuvitus on rajana. Onko häissänne teema? Tuo se näkyviin myös photoboothiin, seilorinhattuja ja pelastusrenkaita! Leffahäihin ehdoton on punainen matto. Makean tulostettavat viikset ja pusuhuulet täällä.

 Images:  Rimacambell.com / Weddingwire

4. Miettikää etukäteen kuka kuvaa ja millä kuvaa. Sopiiko juhlaanne dokumentoivan valokuvaajan aikatauluihin photoboothin hoitaminen esimerkiksi tunnin ajan, tai löytyisikö tähän tehtävään kaaso tai bestman? Onko sittenkin parempi, että kamera sijoitetaan jalustalle ja vieraat kuvailevat toisiaan tai käyttävät ajastinta / kaukolaukaisinta. Harkitse myös selfietikkua tai polaroidkameraa.

5. Mieti kauanko photobooth on auki. Onko photobooth auki koko illan vai esimerkiksi yhden tunnin ajan juhlassa. Olisiko hyvä hetki heti vieraiden saapuessa tai vaihtoehtoisesti myöhemmin illalla. Jos kuvaajana toimii valokuvaaja tai esimerkiksi bestman, on hyvä suunnitella valmiiksi kuvausaika. Toki vieraat voivat illan aikana otattaa toinen toisistaan hassuja kuvia.

 Images: Emily Elizabeth Photo via Wedding chicks

6. Esitelkää photobooth vieraille. Hääblogien lukijoille photobooth on varmasti jo tuttu juttu, mutta suurimmalle osalle vieraista se on jotain ihan uutta. Esitelkää photoboothin idea lyhyesti juhlan alussa esimerkiksi kaason tai bestamanin avustuksella. Kannattaa myös muistuttaa kuvausnurkasta jossakin vaiheessa iltaa, niin viimeisetkin vieraat käyvät kuvattavana.

7. Tee käyttöohjeet. Jos kuvaaminen on itsenäistä ja vieraat nappailevat kuvia toisistaa tai käyttävät kameran kaukolaukaisinta, on hyvä tehdä vielä erikseen helposti ymmärrettävät käyttöohjeet photoboothin viereen. Avustajien on hyvä käydä illan mittaan varmistamassa, että jalustallaan seisova kamera osoittaa yhä oikeaan suuntaan!

8. Postita kuvat vieraille kiitoskortin yhteydessä. Hauska muisto jää photoboothissa itsellenne, mutta myös itsensä kuvauttaneet vieraat haluaisivat varmasti mielellään nähdä oman kuvansa. Laita jokaiselle vieraalle oma kuva kirjekuoreen samalla kun postitatte kiitoskortteja!

Minkälaisia kuvausnurkkia tulevan kesän hääpareilla on suunnitteilla? :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti