Venetsia, Part 2: Burano


Viikonlopun kunniaksi on hyvä laittaa postausta matkustus-teemalla taltuttamaan suurempaa matkakuumetta. Lupasin jatkoa aikaisemmalle Venetsia-postaukselle ja tässä tuleekin viimeinen osa. 
Useamman päivän kestävällä Venetsian visiitillä kannattaa ehdottomasti hyvähtää Vaporeton kyytiin ja tutustua Venetsian laguunin ihmeellisiin saariin. Tunnetuimpia näistä lienevät lasinvalmistuksesta kuuluisa Murano, pitkästä hiekkarannasta tunnettu Lido sekä suloinen Burano, josta ovat tämän postauksen kuvat.  

Venetsiasta Buranoon pääsee Fondamente Nuoven pysäkiltä, vaporetolla numero 12. Matka kestää noin 40 minuuttia ja lähdöt tapahtuvat puolen tunnin välein.Buranon saari on pieni ja sen ehtii näkemään hyvin tunnissa-parissa. Itse olisin kuitenkin viihtynyt tuolla toinen toistaan värikkäämpien talojen seassa harhaillen tuntikausia. Saari on mukavan rauhallinen verrattuna Venetsia ihmismääriin, täällä on mukava hetki hengähtää!

Buranon saari on tunnettu värikkäiden talojen lisäksi euroopan hienoimmasta pitsistä ja kalastuksesta. Sanotaan, että kalastajat maalasivat aikoinaan talonsa näillä kirkkailla väreillä, jotta löytäisivät saarelle palatessaan kotinsa sumuisempinakin päivinä.

Jos aikaa pääsaaren ulkopuolisille kohteille riittää, suosittelen ehdottomasti tutustumaan tietysti Buranoon, mutta myös muihin sympaattisiin pikkusaariin!
Onko lukijoissa Venetsiaan häämatkalle suuntaavia? Aiotko suunnata myös laguniin pienille saarille? :)
Mikä on sinun vinkkisi Euroopan häämatkakohteeksi?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti