Suomen ihanimmat häät

Pitkästä aikaa ruutuun saadaan uutta kotimaista hääohjelmaa, kun AVAlla käynnistyy tiistaina 15.3. klo 20 Suomen ihanimmat häät!

Pääsin katsomaan ennakkoon sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ja pidin kovasti jaksojen rakenteesta ja uudenlaisesta konseptista. Kahden ensimmäisen jakson häät ja parien rakkaustarinat olivat keskenään hyvin erilaiset ja onnistuivat herättämään kirjon erilaisia tunteita. Positiivinen lisä oli sarjan juontaja Tuija Pehkonen, joka ainakin minulle oli uusi ja tervetullut ruutukasvo. Morsianraadin perusteella saattoi hyvinkin päätellä, että tulemme vielä näkemään mitä erilaisempia juhlia vaihtelevin teemoin, niin pienen kuin isommankin budjetin voimin kasattuna. Ensimmäiset jaksot saivat vakuutettua ainakin minut, joten tiedän mistä minut tavoittaa tiistai-iltaisin kuluvan kevään ajan. Raotetaan sarjan ohjelmakuvausta vähän teillekin.

 Kuva: Anna & Andi / AVA (Jakso 2)

SUOMEN IHANIMMAT HÄÄT

Ohjelmassa etsitään Suomen ihaninta hääjuhlaa juontaja Tuija Pehkosen johdolla. Yksissä häissä valssataan perinteitä kunnioittaen, toisissa polvi nousee popin tahtiin. Suomalaiset häät noudattavat samantyyppistä kaavaa, mutta jokainen juhla on yksilöllinen kokonaisuutensa, jossa hääparien persoonallisuudet tulevat hyvin esille. Pääsemme hulppeisiin kansainvälisiin häihin Turussa, lennämme pienkoneella satumaisissa hääjuhlissa Saksassa ja kiipeämme pinkin barbie­limusiinin kyytiin Kouvolassa. Saamme kuulla 12 parin rakkaustarinan ja seuraamme heidän hääjärjestelyjään. Lopuksi viemme katsojan mukaan rakastavaisten tärkeimpään päivään ja itse hääjuhlaan. Morsiamet on kutsuttu mukaan myös morsiusraatiin, jota luotsaa häikäisevä Tuija Pehkonen. Morsiusraadissa jokaisen häihin ja järjestelyihin puututaan ja makuasiat kiistelevät avoimesti. Kauden viimeisessä jaksossa paljastuu armottoman ja suorasanaisen morsiusraadin valitsemana kenen häät olivat Suomen ihanimmat

Kuva: Maiju & Börje / AVA (Jakso 1)

Jakso 1, Maiju ja Börje
Esitetään tiistaina 15.3.2016 klo 20.00. AVAlla

Ensimmäisessä jaksossa päästään seuraamaan parturialaa opiskelevan Maijun ja ahtaajana työskentelevän Börjen puutarhavihkimistä Voikkaan mestarikerholla. Jakso on täynnä koskettavia hetkiä, sillä hääjärjestelyt eivät tällä parilla ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Vuoden seurustelun jälkeen parin elämä nimittäin koki traagisen käänteen, kun Börje joutui Saksan reissulla vakavaan moottoripyöräonnettomuuteen. Herättyään useiden viikkojen koomasta, kosi Börje ensitöikseen Maijua. Hääsuunnitelmat pyörähtivät heti käyntiin, mutta Börjen ollessa toipilaana, jäävät käytännön hääjärjestelyt Maijun harteille. Häiden lisäksi morsian muunmuassa pyörittää perheen arkea ja muuttoa uuteen asuntoon. Jakso saa katsojan miettimään asioiden tärkeysjärjestystä ja ehkä myös puntaroimaan olisiko itse vastaavissa olosuhteissa jaksanut työntäyteisen arjen lisäksi järjestää lähes yksin nopean aikataulun häät. Pari juhlii häitään onnettomuuden vuosipäivänä. Nähtäväksi jää millaiset juhlat Maiju onnistuu järjestämään ja pystyykö Börje toteuttamaan haaveensa ja nousta  jälleen moottoripyörän selkään hääpäivänä..
 
Jakso 2, Anna ja Andi

Esitetään tiistaina 22.3.2016 klo 20.00. AVAlla

Toinen jakso lennättää meidät sulhasen kotiseudulle Saksaan, jossa 34-vuotias väitöskirjaa tekevä Anna ja 33-vuotias muotiyrittäjä Andreas sanovat toisillensa tahdon. Häitä juhlitaan upeassa Westerburgin linnassa lähellä Frankfurtia. Kolmipäiväisissä häissä on luvassa on mm. yksityislentoja häävieraille ja hevosajelua. Andi on aloittanut suomenkielen opiskelut ja aikoo puhua suomea häissään. Mahtaako mies onnistua aikeissaan.. :) Hääjärjestyt ovat täynnä haasteita, jotka ovat varmasti tuttuja monelle ulkomaille häitään järjestävälle. Oman ongelmansa täydellisten häiden järjestämiseen luo pikkukaupungin puutteet, mitä tehdä kun vaihtoehtoisia palveluntarjoajia ei löydy eikä saatu palvelu vastaakaan odotuksia. Löytyykö sekä morsianta että sulhasta miellyttävä kakku ja saako Anna unelmiensa morsialookin. Pidin kovasti siitä, miten Anna ja Andreas ottivat huomioon ulkomailta saapuvat vieraansa, näkemällä todella vaivaa ja järjestämällä heille mukavia aktiviteettejä vierailun ajaksi!

Muista siis virittää kanava AVAlle 15.3. klo 20.00. ja astua mukaan ihanaan häähuumaan!
Ja sitä ennen käy kurkkaamassa ohjelman traileri maikkarin sivuilta täältä. Sivuilta pääset tutustumaan myös muihin kevään ihaniin pareihin :)

Onko ruudun takana paljon sellaisia, jotka aikovat ehdottomasti ryhtyä jännämään kenen häät voittaa Suomen ihanimmat häät -tittelin? :)

Kuva: Anna & Andi / AVA (Jakso 2)

Postaus toteutettu yhteistyössä AVAn kanssa.

1 kommentti: