25 x Maalaisromanttinen juhlapaikka

Nyt eletään varmasti aikaa, jolloin monella vierähtää hääsuunnitelmat todenteolla käyntiin ensi vuodelle ja jopa seuraavalle parille vuodelle. Hääsuunnitelmien ensimetreille kuuluu juhlapaikan valinta ja varaus. Maalaisromanttinen ja rustiikkinen häätyyli on jo jonkinaikaa ollut pinnalla, mutta uskon että kyseinen tyylisuunta pysyy vielä pitkään mukana häätrendeissä. Mikäli juhlapaikka vielä puuttuu, onkin alkava viikonloppu hyvä hetki ryhtyä etsimään omaansa. Ja jos hakusessa on juurikin rustiikkiseen, romanttiseen, maalaistyyliin sopiva juhlatila, on tämä postaus juuri sinulle. Tässä 25 upeaa maalaisromanttista juhlapaikkaa ympärii Suomen!

Espoo, Hotelli Lepolampi, ravintola- / juhlasali
Nuuksion kansallispuiston läheisyydessä sijaitsevaan Lepolampeen mahtuu reilu 120 vierasta. Plussaa paikanpäältä löytyvistä majoitustiloista ja luonnonkauniista näkymistä! Lisätietoja täältä.


Halikko, Rikalanmäki 
Rikalanmäessä yhdistyy upea miljöö, rento ja hyvä tunnelma, herkuttelu, historialliset puitteet sekä moderni palvelu. Lisätietoja täältä.


Hanko, Ravintola Origo 
Ravintola Origossa järjestyy häät n. 100 vieraalle tai alakerran kabinetissa pienemmät ja intiimimmät juhlat lähipiirille. Lisätietoja täältä. 


Helsinki, Valkosaaren Telakka 
Upea paikka monenlaisille juhlille aivan Helsingin keskustan edustalla saaressa! Täällä järjestät esimerkiksi ikimuistoiset kesäjuhlat. Lisätietoja täältä. 


Helsinki, Agroksenmäen holvikellari 
Holvikellari on 150 vuotta vanhan oluttehtaan varasto ja tynnyrintekijän verstas. Lajissaan ainutlaatuinen, luonnongraniitista holvattu halli on puoliksi maan alla. Lisätietoja täältä.Helsinki,  Suomenlinna / Ruutikellari
Ruutikellarin sisääntulon jännittävä puolustuskäytävä ohjaa vieraasi lämminhenkiseen juhlasaliin. Jyhkeiden pariovien ja paksujen muurien sisällä voit viettää tunnelmalliset juhlat! Lisätietoja täältä.


Helsinki,  Suomenlinna / Tenalji von Fersen
Korkea tiiliholvattu entinen viljavarasto, Tenalji von Fersen, on kunnostettu upeaksi rustiikiksi saliksi. Tenalji von Fersen kuuluu saarten arvokkaimpiin rakennuksiin, ja sen holvatut salit ovat linnoituksen komeimpia. Lisätietoja täältä. 


Helsinki, Suomenlinna / Pirunkirkon juhlasali 
Pirunkirkon juhlasalin upeat holvikaaret ja pylväät sekä vanha lankkulattia luovat tunnelmalliset puitteet juhlalle. Sijaintina ihana Suomenlinna. Istumapaikkoja 120 vieraalle. Lisätietoja täältä.Hyvinkää, Kytäjän Juhlatila 
Kytäjän kartano oli 1800-luvulla Pohjoismaiden suurin yksityinen maatila. Maisemaa hallitsevat laajat pelto- ja metsäalueet. Juhlatilan pihamiljöö tarjoaa luonnonläheisen maalaistunnelman! Lisätietoja täältä.


Hämeenlinna, Vanajanlinna / Salakapakka
Tunnelmallinen Salakapakka sopii eriomaisesti esimerkiksi häiden jatkopaikaksi. Tutustu myös muihin Vanajanlinnan upeisiin juhlitiloihin. Lisätietoja täältä.
 

Hämeenlinna, Katisten Kartano / Talli 
Kauniiksi juhlatilaksi muunnettu 1700-luvulla rakennetussa tallissa on yhtenäinen 300 neliön tila sekä takka luomassa tunnelmaa. Kartanosta löytyy myös monia muita häihin soveltuvia tiloja. Lisätietoja täältä. 


Jyväskylä, Survon Kartano 
Kartanosta löytyy useampi juhlakäyttöön soveltuva tila ja kesäkaudella lisätilaa juhlille saa kartanon terassilta! Paljon tilaa isollekin hääväelle. Lisätietoja täältä. 
 

Jyväskylä, Savutuvan Apaja 
Savutuvan Apaja koostuu yli 30 keskisuomalaisesta talonpoikaisrakennuksesta, joista vanhin on yli 200 vuotta. Pihapiiri ja sen hirsiset rakennukset henkivät vanhan Suomen tarinaa tarjoten ainutlaatuisen miljöön juhlille. Lisätietoja täältä. 


Järvenpää, Härmän Rati / Juhlatila
Härmän Rati tarjoaa ihanan tunnelmallisen tilan häiden viettoon. Plussaa upeat hirsiseinät ja yleisilme. Vierasmäärä n. 100.  Lisätietoja täältä.Lohja, Martinpiha Juhlatila / Päätalon Sali
Martinpiha vannoo maalaisromantiikan, kodikkuuden ja rauhallisen tunnelman nimeen. Paikanpäältä löytyy myös majoitustilat. Lisätietoja täältä. 
 

Orivesi, Einon pirtti
Suosittu juhlatila upealla tunnelmalla. Varsinaiseen juhlatilaan mahtuu 140 henkilöä, löytyy myös majoitustilat! Lisätietoja täältä. 

Oulu, Oulun Jazzvintti 
Upea Jazzvintti sijaitsee Tervatoppilan Kartanon makasiinirakennuksen toisessa kerroksessa. Juhlapaikka soveltuu hyvin suurempiinkin kesähäihin. Lisätietoja täältä.


Piikkiö, Kavalton tila / Navetanvintti
Kavalton tilan navetanvintti tarjoaa maalaisomantiikkaa parhaimmillaan. Upeaan tilaan mahtuu jopa 150 istumapaikkaa. Lisätietoja täältä.


Porvoo, Villa Haikko / Villa-Sali 
Villa Haikko on meren rannalla sijaitseva upea saaristolaishuvila, joka tarjoaa kauniit puitteet isoillekin juhlille. Todellinen HELMI! Lisätietoja täältä. 


Porvoo, Vanha Navetta / Juhlatila  
Vanha Navetta on upea, uniikki juhlatila maalaisromanttisiin häihin. Sijaitsee Porvoonjoen rannalla. Lisätietoja täältä. 


Sastamala, Tervahovi / Juhlatila 
Kesäkäytössä oleva juhlatila on kunnostettu kahteen kerrokseen, jonka sisätiloihin mahtuu yhteensä n.200 henkilöä. Tilat soveltuvat mainiosti isompiin juhliin, kuten häihin. Lisätietoja täältä. 


Salo, Mathildedalin Ruukkitehtaat / Valimo 
Valimo on rouhea 1800 -luvulta peräisin oleva valssilaitos Mathildedalin Ruukkitehtailla, eteläisessä Salossa. Se soveltuu hyvin isompiikin juhliin. Tila on museoviraston suojelema ja edustaa ruukkitehdastoimintaa aidoimmillaan. Lisätietoja täältä.Salo, Villa Meri  
Huvila sopii niin tunnelmallisiin kynttilöiden valaisemiin talvihäihin kuin raikkaisiin merituulen tuoksuisiin kesähäihin. Villa Meren seesteistä tyylikkyyttä huokuvat tilat eivät juuri koristeita kaipaa. Lisätietoja täältä.
Tervalampi, Hawkhillin Klubitalo
Hawkhillin klubitalo tarjoaa maalaisromantiikkaa parhaimmillaan. Upea 1937 valmistunut navetta soveltuu alle 80 hengen juhliin. Lisätietoja täältä.
 

Vantaa, Nygårds / Tanssivintti 
Tanssivintti on Nygårdsin pihapiirissä sijaitseva 1920-luvulla rakennetun navetan yläkerta, jossa voit järjestää vaikka kesähäät, tanssit tai vihkiseremonian! Lisätietoja täältä. 


Lisää upeita häätiloja löydät täältä ja muita juhlatiloja täältä.

Viettääkö joku juhliaan joissakin näistä valitsemissani juhlapaikoissa? Nyt kaikki vinkit aidoista maalaistunnelmallisista juhlapaikosta kommenttiboxiin! :)

Edit. Tässä vielä muita teemaans opivia upeita juhlapaikkoja, joita olette minulle linkittäneet (kiitos niistä!):

Espoo, Espoon Talli, Lisätietoja
Espoo, Yli-Takkulan Navetan ylinen, Lisätietoja
Iitti, Vuolenkoski, Husulan vintti, Lisätietoja
Kouvola, Marttilan tinki, Lisätietoja
Kouvola, Jaala, Hartola, Lisätietoja
Laukaa, Varjolan Tila, Lisätietoja
Nokia, Knuutilan kartano, Lisätietoja
Porvoo, Kiialan kartanon Vanha viinatehdas, Lisätietoja
Salo, Pukkilan Kartano, Lisätietoja
Vantaa, Villa Smeds Lisätietoja


Postaus toteutettu yhdessä Venuun kanssa.17 kommenttia:

 1. Kiva kun olet vinkannut juhlapaikkoja joka puolelta Suomea - monesti blogit ovat niin pääkaupunkiseutukeskeisiä :D Lisäisin listalle Villa Smedsin (meillä häät siellä). Sekin löytyy Venuun valikoimista :) https://venuu.fi/tilat/villa-smeds-kokous-ja-juhlatila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadja vinkistä ja mukava kuulla, että postaus on mieluisa. Monta ihanaa paikkaa jäi varmasti uupumaan, mutta lisäilen näitä linkkejä postauksen loppuun. Villa Smeds on tuttu paikka ja ihmettelenkin nyt, miten se pääsi minulta täysin unohtumaan! :)

   Poista
 2. Minä lisäisin listaan ehdottomasti keski-Suomesta yhden ihanan paikan. Varjolan Tilan, monipuoliset tilat ja hyvin toimiva kokonaisuus. Meidän häitä vietettiin siellä juuri 24.9.
  Löytyy hyvät ja kattavat nettisivut. :) Suosittelen!
  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksista! Lisätään Varjolan tila myös listalle :)

   Poista
 3. Meidän juhlatilan lisäisin myös tähän listaan, eli siis Espoon tallin. :)

  VastaaPoista
 4. Ihania paikkoja!! Meillä on häät Salossa, Pukkilan kartanossa. Se sopisi myös hyvin tähän :(

  VastaaPoista
 5. Marttilan Tinki, Kouvolassa. Löytyy Facebookista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marttilan Tinki onkin tuttu, lisätään sekin listaan :)

   Poista
 6. Eikä myöskään Porvoossa sijaitsevaa Kiialan kartanoa kannata unohtaa. Etenkin kartanoalueella sijaitseva Vanha viinatehdas on upea. Siellä meidän häitä juhlitiin :)

  VastaaPoista
 7. Vuolenkoskelta löytyy meijän ihana juhlapaikka, Husulan Vintti! :)

  VastaaPoista
 8. "Halikko, Rikalanmäki
  Rikalanmäessä yhdistyy upea miljöö, rento ja hyvä tunnelma, herkuttelu, historialliset puitteet sekä moderni palvelu."

  Olen samaa mieltä, että puitteet ja miljöö on ensiluokkainen. Ihanan kauniit maisemat ja tilat.
  En kuitenkaan ikinä suosittele kenenkään järjestävän häitä siellä. Palvelu on ehkä huonointa ja ala-arvoisinta ikinä! Nykyinen omistaja ja ravintoloitsija ei ymmärrä asiakaspalvelusta ja ravintolan palveluista mitään!
  En ikinä pilaisi omaa hääpäivääni siellä. Varoituksen sana kaikille, niin ette joudu ongelmiin sen naisen kanssa.

  VastaaPoista
 9. Aivan upeita paikkoja. Rakastan tällaista maalaisromanttista tyyliä. En kuitenkaan ole vielä varma siitä, minkälainen paikka meille tulee. Jonkinlaiset juhlatilat sekä majoitus on etsinnässä. Meidän hääsuunnittelut ovatkin vasta aivan alkutaipaleella. https://www.ranssinkievari.fi/majoituspalvelu

  VastaaPoista