Ihanat kukkaköynnökset ja pari DIY-ohjetta

Yksi asia, joka ei varmasti koskaan poistu muodista hääjuhlan kattauksessa ja somistuksessa ovat aidot kukat ja vihreät. Ainakin omasta mielestäni kukat luovat juhlatunnelman ja ovat itsessään niin näyttävä somistuselementti etteivät ne välttämättä juuri muuta kaipaa rinnalleen. Kasvit ovat myös todella monipuolinen somistuselementti, niistä voi koota pieniä yksittäisen kukan maljakoita, erikokoisia ja muotoisia asetelmia tai näyttäviä kukkaköynnöksiä, jotka ovat ehdottomasti tämän hetken juttu hääkukkarintamalla.

Kokosin muutaman sykähdyttävän kauniin kattausköynnöksen inspiraatioksi.


Kaunis ja rento, ylitse pöydän ulottuva köynnös. Mikäli jokaiseen pöytään ei tohdi näin runsasta kukka-asetelmaa tilata tai valmistaa, voi köynnös toimia näyttävämpänä elementtinä pelkästään hääparin pöydässä.  (Jemma Keech / Florist BY Gloriosa / via Style me Pretty)Tästä köynnöksestä tulee voimakas metsäinen tunnelma, täydellinen wedding woodland-teemaan. Käytä hyödyksesi kukkien lisäksi metsän antimia, esim. irronneita oksia ja käpyjä. (Photo Erin Jean Photography / Floral Design BY Buds N Bloom / via Style me Pretty)


Eukalyptyksen lehdet ovat ehdottomasti yksi omista suosikeistani köynnöksissä ja se toimii todella kauniisti myös yksinään. Muutama teemaan sopiva kukka sinne tänne lisättynä tuo jo aivan toisenlaisen tunnelman! (First photo: Justin DeMutiis Photographyvia Style me Pretty. Second photo: Katie Grant Photo via Marie Clairen Maison)


Runsas kukkamäärä takaa romanttisen ja hyvin näyttävän somistuselementin. Vastustamattoman kaunis, vai mitä! (Photo: Elisabeth Carol Photography via Ruffled)

Mikäli joku ruudun takana innostuu kokeilemaan, löysin kaksi erilaista DIY-ohjetta. Tässä Mintedin ohjeessa on käytetty pohjana verkkoa johon kukkien ja kasvien pujottaminen käy tosi näppärän näköisesti, eikä jokaista kukkaa tarvitse erikseen sitoa. Style Me Prettyn ohjeessa kukat sidotaan erillisiin "kimppuhin". Tämä kaipaa vähän enemmän sitomista, mikäli haaveissa on kaunis pöydän reunan yli ulottuva köynnös.

Nyt siis kaikki kaasojen kanssa treenaamaan löynnösten valmistumista.. tai tilaamaan sellaiset folristilta! :)

2 kommenttia:

  1. Nuo eukalyptuksen lehdet on miunkin suosikkeja, erityisesti niitten väri miellyttää silmää kun ne ei ole aivan yhtä intensiivisen vihreitä niin ne tuo kukkien värit ihan eritavalla esille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Itse kyllä pidän vihreästäkin, mutta tällainen hillitympi sävy voi toimia monessakin juhlatyylissä paremmin, jos vihreä ei varsinaisesti kuulu teemaväreihin tai suosikkeihin :)

      Poista