Miten valita häihin teema

Pinterest, hääblogit ja netti yleensäkin pursuavat mahtavia ideoita häihin ja juhliin eikä kaikkia valitettavasti voi toteuttaa yksissä juhlissa. Kätevin tapa saada aikaan yhtenäinen tyyli koko juhlalle on teeman määrittäminen heti suunnittelun alkuvaiheilla. Ja mitenkäs se teema sitten määritelläänkään? Tässä vinkkini alkuun pääsemiseksi.

IMAGE 1, 2

1. Juhlapaikka. Kun ryhdytte miettimään teemaa juhlallenne, teillä todennäköisesti on jo valittuna juhlapaikka. Juhlapaikka voi olla hyvinkin neutraali, jolloin oikeastaan kaikki on mahdollista. Usein kuitenkin juhlapaikalla on ominaisuuksia, jotka tukevat tiettyä teemaa. Onko juhlapaikkana vanha juhlapaikaksi muunnettu lato, joka selvästi huokuu maalaisromanttisuutta ja rustiikkista tunnelmaa. Vietättekö juhlia modernin pelkistetyssä juhlasalissa kaupungissa tai lauttamatkan päässä saaressa. Näissä kaikissa on jo selvästi tarjolla upean teeman ainekset!

2. Yhteiset kiinnostuksen kohteet. Suosittu teeman valintatapa on hääparin yhteiset harrastukset ja mielenkiinnon kohteet. Oletteko aina valmiina nousemaan koneeseen suuntana tuntematon, matkahäät on tällöin teidän juttu! Nautitteko luonnosta ja retkeilette, luonnonläheisyys ja ehkä ekologisuus voisi olla kantava teema.

3. Vuodenaika. Helpoin keino teeman valintaan on poimia ideoita vuodenajasta jolloin häät pidetään. Talvihäissä voi olla kimallusta, lumihiutaleita, sinisen, valkoisen ja hopean sävyjä ja utuista tunnelmaa myös juhlatilassa ja paperimateriaaleissa.. Syksyllä ruskan sävyjä, runsaasti kynttilöitä ja syskyn lehtiä.

4. Yksittäinen asia. Teeman voi rakentaa myös jonkin yksittäisen asian ympärille, kuten sydämet, pionit, kynttilät, höyhenet, kissat, lentokoneet, rusetit, raidat...

MENU / WEDDING PORTRAIT / INVITATION / CAKE / TABLESETTING

5. Värit. Usein varsinaisen teeman lisäksi valitaan juhlalle värit. Yksinkertaisimmillaan juuri värit voivat olla juhlan kantava teema. Valitse 2-4 yhteensopivaa värisävyä, mieti olisiko neutraalimpien värin lisäksi syytä nostaa esiin jokin korostusväri. Tee valitsemistanne väreistä värikartta ja noudata sitä juhlan yksityiskohdissa ja hankinnoissa.

6. Ideoikaa! Loistava tapa ideoida häiden teemaa on istuutua alas ja heitellä ilmoille vaihtoehtoja. Kannattaa antaa mielikuvituksen juosta ja kirjoittaa ne hulluimmaltakin kuulostavat ideat ylös. Joskus sieltä saattaa syntyä joku täysin uniikki ja helmi idea!

7. Tee kollaasi. Kun teema on valittu, helpoin tapa noudattaa sitä on tehdä tunnelmakollaasi. Lisää kollaasiin häidenne väripaletti, kuva juhlapaikasta, hääparin vaatetuksesta ja muista ideoista. Kollaasi on hyvä apuväline myös esimerkiksi asioidessasi floristin, valokuvaajan, graafikon tai vaikkapa pukusuunnittelijan kanssa!

8. Noudata valitsemaanne teemaa. Pidä valitsemanne teema ns. punaisena lankana ja mieti mitkä ihanat ideat tukevat teidän teemaanne. Tee valinnat ja hankinnat valitsemienne värien ja teemanne puitteissa ja saat aikaan hallitun kokonaisuuden ;)


 IMAGES: BRENDAN FITZPATRICK VIA CWTCH BTHE BRIDE / PAPER ANTLER VIA RUFFLED

Lopuksi vielä muutamia suosittuja hääteemoja.

Vintagehäät - Matkahäät - Karnevaalihäät - Leffahäät - Maalaisromantiikka - Puutarhahäät - Merihäät - Satuhäät - Modernit häät


Millaisia teemoja hähinne on valikoitunut? :)4 kommenttia:

 1. Ah, niin kauniita kuvia, ja niin asiaa!!

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä! Meillä on "teemana" sulhasen lempi Disney-elokuva Kaunotar ja Hirviö. Ollaan mietitty millä pienillä yksityiskohdilla voidaan saada teemaa mukaan, kuitenkin niin ettei häät näytä koomisilta lastenkutsuilta. Tätä teemaa ei välttämättä tuoda erikseen ilmi vieraille, sillä häihin tulevien asioiden on tarkoitus olla kauniita ja hauskoja vaikka joku ei olisi koko elokuvaa nähnytkään :) Meidän ideoita teeman toteuttamiseen on mun blogissa, tässä postauksessa: http://tyttosekahanblogi.blogspot.fi/2015/01/beauty-and-beast.html

  Kerro toki jos tulee ideoita meidän teemaan liittyen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette keksineet hauskan erilaisen teeman. Siitä voi tosiaan tuoda pieniä ripauksia juhlaan, jolloin yleisilme varmasti pysyy hääjuhlaan sopivana. Laitampas teidän teemanne korvan taakse ja käyn vinkkaamassa jos saan jonkin huikean idea ;)

   Poista