Näin onnistut hääbingolla!

 
Hääbingo on selkeästi ottanut paikkansa häiden ohjelmanumerona. Ja onko tämä ihmekään, kaikki minun korviini kantautuneet palautteet bingoilusta ovat osoittautuneet positiivisiksi. Bingossa hauskaa on, ettei siinä kukaan joudu erityisesti haluamattaan esiintymään ja osallistuminenkin on vapaaehtoista. Mukava tapa tuoda hääbingoon jännitystä ja pientä hyvähenkistä kisailua on lisätä lappuun maininta mahdollisesta yllätyspalkinnosta tietylle määrällä nopeimpia bingoajia. Bingon täytöstä ja voittajien palkitsemisesta kannattaa mainita esimerkiksi hääjuhlan ensimmäisten puheiden aikana tai seremoniamestarin toimesta, jotta kaikki varmasti huomaavat lappuset.

Ohessa asiakastöistä poimittuja suosituimpia bingovirkkeitä. Poimi suosikkisi ja täytä niillä oma bingoruudukkosi :)

Hääpari suutelee
Juoma läikkyy
Kuokkavieraita
Sulhanen riisuu takin
Morsiamesta / sulhasesta kerrotaan lapsuusmuisto
Hääparista kerrotaan muisto
Sormuksia ihastellaan
Morsian ryöstetään
Morsian / anoppi kyynelehtii
Kaaso / bestman juoksee
Morsian vaihtaa kengät
Joku pitää puheen
Bestman /sulhanen / morsian on hukassa
Kaaso nappaa kimpun
Bestman nappaa sukkanauhan
Puhelin soi
Tanssilattia täyttyy
Vessajono
Sulhanen vaimottelee
Säätä kommentoidaan
Piilopullo
Bestman / Kaaso / sulhanen pitää puheen.
Anoppi joraa
Karkkibuffet tyhjenee
Jotain menee rikki
Tekniikka pettää
Häävalssi
Joku huijaa bingossa
Nolo muisto polttareista
Selfie
Joku huutaa BINGO!
Reikä sukkahousuissa
Tutustut uuteen ihmiseen
Isä antaa neuvon
Sormuksia ihastellaan
Dirty dancing 
Hääpari liikuttuu
Morsian esittelee sormustaan
Anoppi tanssittaa sulhasta
Puhe!
Morsiamen helmalle astutaan
Hääpari leikkaa kakun
Hääpari yllätetään
Kohotetaan malja
Joku tanssii kravatti otsalla
Joku kompastuu
Karvainen vieras
Appiukko kertoo vitsin
Joku etsii vessaa
Joku kehuu ruokaa 


Loppuun vielä vinkkini bingolappusten laadintaan

1. Tee bingosta tarpeeksi laaja. Suosittelen bingoruuduikoiksi 4x4 tai 5x5 ruudukkoja, jolloin bingo myös kestää todennäköisesti myöhemmälle iltaan ennen ensimmäisiä bingo-hihkaisuja.

2. Valitse bingovirkkeet huolella. On hyvä valita sellaisia ruutuja jotka tulevat varmasti tapahtumaan illan aikana (esimerkiksi "Hääpari leikkaa kakun" tai "sulhanen vaimottelee"). Lisää mukaan myös jotakin mihin bingoaja voi itse vaikuttaa (esim. "tutustut uuteen ihmiseen"). Haastetta lisätäkseen voi ruudukkoon lisätä myös pari hyvin epätodennäköistä kohtaa (kuten "kuokkavieraita" tai "tekniikka pettää"), ole kuitenkin näiden kanssa maltillinen, jotta tarvittava rivi bingoja varmasti löytyy illan aikana.

3. Ohjeistakaa bingon täyttöön. Vaikka lappuun merkittäisiinkin lyhyesti ohjeet, kannattaa ne vielä käydä suullisesti läpi juhlan alussa. Samalla kaikki vieraat löytävät lappunsa ja voivat ryhtyä bongailemaan tapahtumia heti hääjuhlan alussa.

4. Palkitkaa voittajat! Pienet palkinnot nopeimmille lienevät tarpeen. Palkintojen ei tarvitse olla mitään kovin valtavia, mutta ne innostavat osallistumaan :)

Mukavia bingoiluhetkiä!Kuvat ja korttien suunnittelu: MakeaDesign


Tuleeko teille hääbingo?5 kommenttia:

 1. Tulee hääbingo, ehdottomasti! :) Lisäksi meille tulee pöytävisa, eli hääbingon lisäksi ihmiset voivat täytellä sitä. Kivaa ohjelmaa, missä ei tarvitse olla esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Tietovisat, häävakiot, kuvajahdit ja kaikki muut on ihan huippujuttuja bingojen lisäksi. Aika harvoissa häissä on nykyää ollut enää perinteisiä hääleikkejä. Suositumpaa on pitää ohjelmanumero vaikkapa kuvaesityksen muodossa tai musiikkiesityksinä :)

   Poista
  2. Kertoisitko lisää tuosta häävakiosta! Google ei tarjonnut apua ja totta pelimyyjällä on oltava bingon ja loton lisäksi vakio! ��

   Poista
 2. Meillekkin tulee hääbingo, blogiini vähän jo alustavaa suunnitelmaa paljastelinkin! On kiva jos juuri esimerkiksi bingon avulla saa puheensorinaa aikaiseksi ja ihmiset tutustumaan toisiinsa, jolloin se toimii ohjelmanumeron lisäksi myös ns. jäänmurtajana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti bingo kirvoittaa keskusteluja pöytäseurueissa! Sekaan voisi ujuttaa vielä jotakin, millä bingoaja voi itse vaikuttaa bingonsa täyttymiseen, kuten "Joku puhuu säästä" tai "Tutustut uuteen ihmiseen" :)

   Poista