Vinkit kutsukortteihin


Kevään ja alkukesän hääjuhlien kutsukorttien lähetys alkaa parin kuukauden sisällä olla jo kovinkin ajankohtaista. Siispä kutsujen suunnittelu on varmasti jo monella hääparilla pyörähtänyt käyntiin tai ainakin pikapuoliin on syytä ryhtyä miettimään kutsuja, niiden tyyliä ja toteutustapaa.

Tässä parhaat vinkkini onnistuneisiin hääkutsuihin, lisää infoa löydät hääkutsuetiketti-postauksestani.

1. Viestitä hääkutsulla tulevan juhlan tyylistä ja tee kutsuista hääjuhlan näköiset. Onko kyseessä modernit kaupunkihäät, maalaisromanttiset latohäät tai elegantti iltajuhla, anna sen näkyä jo hääkutsussa!

2. Pidä kutsuteksti lyhyen ytimekkäänä ja laadi erillinen hääinfo lisätiedoille. Kutsun tärkein rooli on vastata kysymyksiin kuka, mitä, missä, milloin.

3. Hääinfo kokoaa vieraille tarpeelliset tiedot. Merkitse korttiin tärkeät osoitteet ja tarvittaessa kartta, lisätiedot ilmoittautumisista, hääparin lahjatoiveet, majoittautumisvinkit hääpaikkakunnalta, pukukoodi ja muut vieraille oleelliset ohjeet. Voit myös lähettää kutsun mukana erillisen hääparille postitettavan vastauskortin.


4. Leikittele kutsun mallilla. Kutsun ei välttämättä tarvitse olla perinteinen postikorttikoko. Nykyään hyvin suosittuja ovat esimerkiksi neliömalliset tai pitkulaiset kutsut!

5. Panosta kokonaisuuteen. Yhdistä erillisiä kortteja teemaan sopivin nauhoin tai vyöttein. Myös kirjekuori voi jatkaa kutsun tyyliä. Persoonallisen vivahteen saa teettämällä omat hääpostimerkit, osoitteet voi tulostaa suoraan kuoreen ja kuoren avaajan voi yllättää värikkäällä tai kuvioidulla sisuspaperilla.

6. Lähetä kutsut vähintään 2kk ennen hääpäivää. Kutsut on hyvä postittaa hyvissä ajoin, mikäli erillistä Save the Date -ilmoitusta ei ole lähetetty. Näin vieraille jää pelivaraa järjestää esimerkiksi lapsenvahtia ja suunnitella mahdollisesti pidempääkin matkaa hääpaikkakunnalle.

7. Jatka kutsujen tyyliä ja linjaa myös hääjuhlan printtimateriaaleissa, näin saat paperituotteista hallitun  ja viimeistellyn näköisen kokonaisuuden.


2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! (: Näistä tulee olemaan apua kutsujen suunnittelussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, mukavaa, jos kutsuvinkit tulivat tarpeen! :)

      Poista