Muutama kaunis idea lautasliinan taitteluun


 Image: One kings lane

Lautasliinat ja niiden taittelu ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen häiden somistusta suunnitellessa. On kuitenkin hyvä muistaa että myös ne pienet yksityiskohdat auttavat oikeanlaisen tunnelman rakentamisessa. Tyylikkään klassisissa häissä lautasliina voi olla näyttävän korkeasti aseteltu, rentoa yleisvaikutelmaa hakeva sen sijaan taittelee lautasliinan yksinkertaisen rennosti.

Kokosin inspiraatioksi muutaman omaa silmääni miellyttävän lautasliinan taittelutavan.


 Images: Elle decoration  / Feather + Stone via SMP

Näissä kuvissa pidän kovasti molemmista tavoista. Pöydän reunoilta roikkuvat liinaat tuovat näyttävyyttä pöytien ilmeeseen. Kannattaa myös harkita, voisiko lautaset olla valmiina pöytiin aseteltuina, vaikka ruoka tarjoiltaisiinkin buffetista. Näillä saa helposti runsauden tuntua.


Images: Angie Silvy via Colin Cowie Weddings  /  The Nichols via Mod wedding

Viime vuosina on näkynyt hyvin paljon asetteluja, joissa liinasta on taiteltu tasku joko aterimille tai pöytäkorteille. Taskumallisia taittelutapoja löytyy tosi paljon erilaisia, jos tämä tyyli innostaa. Kuvassa muuten on aika ihanat nuo kultaiset aterimet!


 Image: Style me pretty / Southern weddings

Jokin näissä ruseteissa viehättää. Yksinkertaisen tyylikästä ja samaan aikaan hieman leikkisää.

Mikä on sun suosikki ja miten teillä taitellaan lautasliinat? :)

Ps. Tämän helmikuun aikana juhlistetaan myös blogini synttäriviikkoa. Olen järkkäillyt synttäriviikolle pieniä yllätyksiä, luvassa oikeastaan ihan super MAH-TA-VI-A juttuja teidän iloksenne. Pysykää siis kuulolla ;)


6 kommenttia:

 1. Rusetti on suosikkini ja sitä varmaan tullaan käyttämään meidänhäissä, myös tuo toisen kuvan rento tyyli oli mieleen. Kivoja inspiraation tuojia nämä poiminnat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rusetti-idea on kyllä niin ihana, joten hyvän valinnan olette tehneet. Mukavaa, että tästä tuli inspiraatiota :)

   Poista
 2. Nättejä lautasliinaideoita!
  Osaatko sanoa mistä saisi vuokrata kullanvärisiä aterimia, joita niissäkin kohtauksissa näkyy..
  Olisi niin täydellistä saada sellaiset hääkattaukseen! /celia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Valitettavasti en osaa sanoa mistä kultaisia aterimia löytyisi vuokralle. Etsin näitä juuri join aika sitten asiakkaan hääjuhlaan, mutta tuloksetta. Jos joku osaa vinkata, niin jättäkäähän kommenttiekenttään viestiä!

   Myytävänä löytyy toki useammastakin paikasta, kuten Zara Home: http://www.zarahome.com/fi/tableware/cutlery/golden-cutlery-c1293903p51005.html

   West elm: http://www.westelm.com/products/gold-flatware-c698/

   Lisäksi esim. Lagerhaus, etsy ja eBay.

   Poista