Hääpäivän valinta

Suomessa häiden ehdoton sesonkiaika on kesä.
Kesä-sesonki kestää toukokuusta syyskuuhun,
joista varmasti heinä- ja elokuu ovat ne suosituimmat kuukaudet. 
Talvihäät sijoittuvat suurimmaksi osaksi helmikuuhun, kun lunta ja pakkasta mitä todennäköisemmin on.

Nämä sesonkiajat kannattaa varmasti huomioida myös hääjärjestelyjen suhteen.
Mitä suositumpi päivä, sitä aiemmin on oltava liikkeellä erinäisten varausten suhteen, 
jotta varmasti saa haluamansa juhlapaikan tai ehkäpä bändin.
Parhaimmillaan varauksia tehdään jo yli kahta vuotta ennen hääpäivää!

Lisäsin sivupalkkiin gallupin, klikkaa sinäkin mikä kuukausi valikoitui teidän hääpäillenne?
Mielellään kuulisin myös, millä perustein valitsitte hääpäivänne. 
Oliko vaikuttava tekijä vuodenaika tai ehkäpä jokin tietty tärkeä päivämäärä?

18 kommenttia:

 1. Meidän helmihäiden syy on yksinkertaisesti kesähääruuhka. Haluttiin joku muu vuodenaika, ettei olla samassa rysässä kaikkien muiden kavereiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvihäät on ihania, ja mikä sen enempää voisi piristää, kun kutsu ihanaan juhlaan pimeimpään vuodenaikaan. Talvihäihin saa muutenkin luotua niin paljon tunnelmaa :)

   Poista
 2. Päätettiin häistä vasta viime vuoden elokuussa. Koska haluttiin kesähäät, kyseltiin vaan eri paikoista onko vielä tilaa. Ihan tuurilla saatiin kyllä tosi hyvä päivä heinäkuussa ja tosi kivasta paikasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa teillä hyvä tuuri juhlapaikan ja hääpäivän suhteen :)

   Poista
 3. Vähän samat ajatukset kuin LeLellä. Tammikuuhun osui vinkeä päivämäärä jostai sai kivan numerokoodin kaikkeen mahdolliseen printtipuoleen: 21012012. Kesähäitä ei haluttu kuumuuden & juhlaruuhkan vuoksi. Ajateltiin, että on kiva kun tammikuussakin saa juhlia.

  Tietty se, että itse olen henkeen ja vereen talvi-ihminen painoi vaakakupissa. Tammikuu vielä siksikin nimenomaan, että me laskettiin varman päälle että silloin jos joskus on lunta. Ja niinhän sitä oli - hurja määrä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kiva ja muistettava päivämäärä teille valikoitui. Ja upeeta, että hääpäivänänne oli lunta paljon, näytti niin hyvältä teidän hääkuvissakin :)

   Talvihäät on ihania, itsekin tykkään ajatuksesta, että ei ole niin hirvittävä kuuma. Ja kuten tuossa aiemmin sanoin, niin talvihäihin saa ihan omanlaista tunnelmaa :)

   Poista
 4. Elokuun loppu oli ainoa vaihtoehto, pimenevät illat ja ihmisten kesälomat lopuillaan, silti toivottavasti vielä lämmin. Kärsin myös atooppisesta ihosta, joten talvihäät olivat ehdoton ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuu on loistava valinta kesähäille. Luonto on kauniina ja vihreänä. Loppukuusta ne tukahduttavimmatkin päivät alkaa olla ohitse ja on sopiva lämmintä :)

   Poista
 5. mä toivoin syys- tai talvihäitä, mutta sulhasen työkuvioiden takia se olisi ollut mahdottomuus. ainoa vaihtoehto oli siis kesähäät. sulhanen sai päättää kuukauden ja valitsi heinäkuun kuulemma sen takia, että kesäkuussa riittää jo muistettavaksi morsiammen syntymäpäivä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sulhasella oli noin hyvät perustelut ;) Toisaalta syksy- ja talvihäissä on vielä arvaamattomamapi sää, joten siinä mielessä kesähäät kerää pisteitä :)

   Poista
 6. Meillä ainut mahdollinen vuodenaika häille oli kesä ja erityisesti elokuu. Mä olen niin kesäihminen, enkä voi sietää talvea ja kylmyyttä. Elokuussa illat pimenee kauniisti, luonto parhaimmillaan ja ehkä pahimmat helteet on ohi?? (ihan vieraita ajatellen, itseäni ei haittaisi :) ) Vuodenajat vaikuttaa muhun todella paljon, talvet on mulle tosi rankkoja ja keväällä herään taas henkiin.
  Olisi kyllä ihana saada joskus kutsu talvihäihin, se auttais jaksamaan sen ankeuden läpi :)

  -netta, aktiivinen taustailija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun taustalukijatkin välillä kommentoivat! Aina kiva tietää, että blogilla on lukijoita :)
   Elokuuhan on mitä paras aika kesähäille, kuten sanoit luonto on silloin kauneimmillaan, illastakin hämärtyy jo sen verran, että kynttilöillä voi luoda tunnelmaa jne.
   Toivottavasti se odotettu kutsu talvihäihinkin kolahtaa joskus teidän postiluukkuunne :)

   Ja tsemppiä hääjärjestelyille! :)

   Poista
 7. Meillä kuukausi valikoitui minun toiveestani saada häät syksyllä. Olisin toivonut loka-marraskuun vaihdetta ja sulhanen taas elo-syyskuun vaihdetta. Kompromissina päätimme sitten järjestää häät syyskuun lopussa 2013. Toivoin häiden ajankohtaan jo pimeneviä iltoja, jotta kymmenet kynttilät juhlapaikalla näkyvät kauniisti. Olen muutenkin ehdottomasti enemmän syksy- ja talvi-ihminen kuin kesäihminen, joten senkin puolesta ajankohta oli luonnollinen valinta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, saatte varmasti tosi tunnelmalliset häät! Tuohon aikaan saa myös tosi kauniita hääkuvia, jos ne luonnossa aiotte otattaa.. Ihania syksyn värejä! :)

   Poista
 8. Minä ehdottomana talvi-ihmisenä toivoin talvihäitä ja onneksi sulhanen tähän suostui. Häät tulveat olemaan helmikuussa, jolloin toivon mukaan on lunta maassa ja kauniita pakkaspäiviä. Talvihäissä ihanaa on juuri mahdollisuus tuoda vieraillekin tunnelmaa ja juhlanhumua kylmään kauteen.:)

  Unelmien häämatkakohteemme on Alpit ja mikäs se parempaa, kuin lähteä häiden jälkeen sitten helmikuussa alppimaisemiin nauttimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi-ihmisenä itsekin rakastan talvihäitä! Toivotaan ihanaa talvista säätä hääpäivällenne :)

   Yhtenä unelmieni matkustuskohteena on Alpit, joten en voi muuta sanoa, kuin että aivan mahtava häämatkakohde teillä ;) Itse olen ne vasta kerran nähnyt, ja tuolloinkin vain lentokoneesta, toivottavasti joskus lähemmin! :)

   Poista
 9. Elokuussa 2014. Silloin ollaan oltu kihloissa 10 vuotta, joten jo on aikakin ♡

  VastaaPoista
 10. Elokuussa 2014. Silloin ollaan oltu kihloissa 10 vuotta, joten jo on aikakin ♡

  VastaaPoista