Häät Suomenlinnassa

Yksi kesän odotetuimmista tapahtumista oli häät kauniissa Suomenlinnassa. Suomenlinnan kirkko on ehdottomasti yksi Suomen kauneimmista vihkikirkoista. Ainakin minuun vetoaa tuo kirkon valkoisuus, minimalistisuus ja moderni ilme. Oman erityisen lisän kirkon viehättävyyteen tuo tietenkin myös sen sijainti.


Suomenlinnasta ja siellä häitään suunnittelevien suusta kuulee usein juhlapaikoista Tenalji von Fersen, Pirunkirkon juhlasali tai vaikkapa Upseerikerhon tilat. Sen sijaan itse en ole aiemmin törmännyt juhlapaikkavaihtoehtoon Ravintola Walhallaan. Siinä mielestäni yksi upea vaihtoehto Suomenlinnan juhlapaikkoihin lisää.  Ravintola on erityisen tunnelmallinen, vanhoine tiiliseinineen. Omalla tavallaan tila toki on haasteellinen, sillä valon määrä tilassa on melko hyvin minimoitu, toisaalta myös tunnelmallisuus on taattu! :)


Walhalla sijaitsee aivan Suomenlinnan kärjessä Kustaanmiekan vieressä. Aivan ravintolan ulkopuolelta alkaa vallit, joista avautuu upea näkymä merelle. Miten mahtava sijainti napata muutama illan viimeinen potretti hääparista auringonlaskun aikaan ;)

 
 Upea paikka, mutta kyllä silti haluan vielä joskus nähdä sen Tenalji von Ferseninkin! :)

Suunnitteleeko kukaan ensi vuodelle häitä Suomenlinnaan?
Missä häitänne juhlitaa ja oliko Walhalla vaihtoehtojenne joukossa?

8 kommenttia:

 1. meitä vähän harmitti, että kekattiin Walhalla vasta sen jälkeen kun oltiin jo päädytty Tenaljiihiin. Walhallasta on nimittäin tullut yksi meidän suosikkiravintoloistamme Helsingissä. Mutta oli se Tanaljikin ihan hyvä häiden juhlapaikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Walhallassa oli kyllä erinomainen ruoka ja upeat tilat. Plussana tietenkin myös tuo sijainti.
   Tykkään silti hirmu paljon Tenaljista (siis kuvien perusteella), siellä tuntuu olevan vähän enemmän avarammat tilat ja sen myötä myös hieman valoisampaa. Molemmissa kuitenkin tuota ihanaa vanhaa tiiltä <3 :)

   Poista
  2. joo, ei me tosissaan aateltukaan, että Tenaljia vaihdettaisiin pois.
   Tykättiin Tenaljista juuri siksi, että kaikki vieraat olivat samassa tilassa ja näkivät toisensa, ei ollut tolppia tai muita sellaisia näköesteenä.
   Mutta Walhallassa on kiva käydä illisella - ehkä sitten vaikka 1. hääpäivänä.

   Poista
 2. Meillä on häät ensi kesäkuussa Tenalji von Fersenissä, ja tila on ainakin meidän juhliin parempi. Tykkään yhtenäisyydestä ja näköyhteydestä.

  Olin viikonloppuna Walhallassa muissa merkeissä, kyseessä oli privaatit firman bileet, ja täytyy kyllä sanoa, että ruoka oli minulle iso pettymys. En tiedä, onko ruoka erilaista silloin, kun ravintola on normaalissa ravintolakäytössä, mutta ainakaan näissä juhlissa ei voinut ruokaa pahemmin kehua... Alkupalapöytä oli oikein hyvä, lohta, savusiikaa, perunoita, paahtopaistia, salaatteja jne. Pääruoka oli pitkään haudutettu klöntti sikaa, jossa ei tuntunut olevan minkäänlaista maustetta. Sen kanssa tarjoiltiin yli höyrytettyjä kasviksia ja pieni noro kastiketta. Mutta se jälkiruoka... Jälkiruoaksi oli buffet-pöydästä kylmää pannukakkua hillon kanssa. Suu loksahti siinä vaiheessa auki, kun yliopistoruokalassakin saa parempaa pannaria :D Mitään näistä ruoista ei ole ravintolan omassa menussa, joten en tietenkään osaa sanoa normi tarjoilusta. Tarjoilu sinänsä pelasi, tarjoilijat osaavia ja ystävällisiä.

  Meitä oli tilassa reilut sata, tilaan mahtui hyvin, mutta hieman mietityttää, että miten häissä kaikki toimisi, kun tila on melko sokkeloinen. Ulkoterassi on aivan ihana ja varsinkin ne vallit aivan upeat! Oli ihana katsoa ruotsinlauttojen ohi lipumista ja auringonlaskua :) Mutta Tenaljia en silti vaihtaisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että sinun kokemuksesi ruoasta ei ollut yhtä hyvät. Tuolloin ruoka oli todellakin suussa sulavan hyvää ja kuten sinäkin mainitsit, asiakaspalvelu oli ystävällistä ja miellyttävää kaikin puolin.

   Häissä oli reipas sata henkilöä ja se määrä taitaa olla mahdotonta sijoittaa tilaan siten että jokaisella olisi näköyhteys. Hääpari tosin oli sijoitettu niin, että jokainen vieras näki heidät. Auringonlasku, ohi lipuvat laivat ja purjeveneet olivat ihana lisä, sattuipa vielä lämmin kesäilta. Oman extransa Suomenlinnahäihin tuo tietenkin vielä venematka takaisin mantereelle, lämmin tuuli ja Helsingin valot hämärässä illassa mereltä katsottuna :)

   Mukavaa, että olette saaneet Tenaljin, uskoisin että se on hyvin suosittu ja kysytty juhlapaikka. Toivotaan että minäkin pääsen joskus kokemaan ja näkemään Tenaljin upean tunnelman! :)

   Poista