Koristeita kattoon

Aika usein juhlapaikan somistus jää pelkkiin pöytäkoristeluihin. Parissa tämän kesän häissä oli kuitenkin kiinnitetty huomiota myös juhlatilan kattoon ja suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka jaksavat askarrella somistuksien parissa. Kattosomistuksilla saa juhlatilaan tosi paljon näyttävyyttä ja tekee tilasta kuin tilasta heti astetta juhlavamman. 

Erittäin tunnelmallisissa latohäissä kattoon oli sijoitettu riisipaperivarjostimia, illalla niiden sekaan sytytettiin vielä pieniä jouluvaloja. Tällä kertaa paperivarjostimissa itsessään ei ollut lamppuja, mutta mielestäni toimivat erinomaisesti myös tuollaisenaan. Riisipaperivarjostimet sopivat tähän tunnelmalliseen tilaan ihan täydellisesti! Modernimpi juhlatila sen sijaan oli somistettu suurin silkkipaperista valmistettujen pompomein. Morsian ja kaasot olivat urakoineet valtavan määrän kauniita pompomeja tanssilattian kattoon sekä ulkotelttoihin. Värit morsian oli poiminut suoraan hääkimpustaan. Pompomtaivaan alla kelpasi tanssia ensimmäinen tanssi avioparina! :)
Kuinka monelle on tulossa pompomeja, riisipaperivarjostimia tai muita näyttäviä koristeluita myös juhlatilan kattoon?

26 kommenttia:

 1. Meille ei tule mitään. Katto on täynnä pieniä spotteja mustien teräspalkkien seassa, riittänevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vähemmän on kaunista! Eikös teidän juhlapaikassa ollut vielä kattokin melko matalalla? :)

   Poista
 2. Meidän juhlatilan kattoristikkoon tulee suodatinpaperipompomeja (kuulostaa kovin rahvaanomaiselta, näyttää paremmalta). En löytänyt sopivanvärisiä silkkipapereita, joten päädyin värjättävään materiaaliin. Homma on kyllä kova, mutta suodatinpaperi on silkkipaperia armollisempi ja saanpahan juuri haluamani värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta nämä suodatinpaperipompomit! Tsemppia pompomien tehtailuun :)

   Poista
 3. Meille tulee tanssilattian ylle ledvaloköynnöksiä ja muutes silkkipaperipompomeja :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta, niiden alla kelpaa varmasti tanssia :)

   Poista
 4. Täällä ollaan jo askarreltu silkkipaperipompomeja kattoon. Vielä on auki millä ne saataisiin kiinnitettyä tarpeeksi tiheästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pompomit on ihania, ja varsinkin jos niitä on paljon! Tsemppiä askarteluun :)

   Poista
 5. Meille tulee silkkipaperimopeja kattoon, niitä on työn alla kolmisensataa kappaletta... Toivottavasti saadaan sitten joskus tarpeeksi porukkaa availemaan niitä ja ripustelemaan kattoon... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mahtavaa, 300 pompomia, siinä onkin jo vähän enemmän tekemistä! Varmasti upean näköinen lopputulos :)

   Poista
 6. Hienosti koristeltu tuo ensimmäinen paikka!
  Meidän juhlapaikan katto on täynnä jos jonkilaista kaapelia ja putkea. Ensin ajattelimme täyttää katon ilmapalloilla, mutta nyt on ajatuksessa ‘peittämisen‘ sijaan korostaa paikan ominaispiirteitä ja ajattelimme tehdä paljon paperiketjuja. ‘Hehkulamppuvalosarjoja‘ (en tiedä miksi niitä oikeasti kutsutaan) tulee varmaan myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli kyllä onnistuttu somistamaan tosi tunnelmalliseksi.
   Ihan kiva valinta, yrittää korostaa sitä mitä ei saa peitettyä. Sitäpaitsi nuo hehkulamppuvalosarjat on tosi näyttäviä ja kivan näköisiä :)

   Poista
 7. Meillä oli navetan katossa omatekemät purkkivalaisimet. Ne oli tosi simppelit ja nätit mielestäni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tainnut bongatakin sivuiltasi nuo purkkivalaisimet ja ne on tosi kauniita. Sopivat vielä täydellisesti sellaisiin maalaishenkisiin häihin, tykkään kovasti! :)

   Poista
 8. RIisipaperipallot jouluvaloineen olivat aika upeita ja suhteellisen nopeita kiinnittää. Hirmuisesti on alkanut näkymään myös ilmapalloja katossa naruineen päivineen. Ah, mutta ne valot ja kynttilät luovat just sen tunnelman..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmapallot on kanssa kivoja, olisipas kiva nähdä joskus oikeasti ilmapalloin koristeltu juhlapaikka! Valot ja kynttilät sopii täydellisesti syksyn ja talven häihin varsinkin :)

   Poista
 9. Meille tulee (muovisia) "riisipaperivarjostimia" ulos roikkumaan vanhasta puusta. Ne toimivat aurinkokennoilla, joten luovat mukavaa tunnelmavaloa pimenevään iltaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea viedä somistuksia myös ulos, koska mielellään vieraat käyvät haukkaamassa happea illan aikana :)

   Poista
 10. Pompomeista haaveilen, mutta täytyy nyt vielä tutkia juhlatila tarkemmin niitä ajatellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti juhlatilaan pystyy laittamaan pompomeja niin pääset kunnolla askartelupuuhiin :)
   Pompomit on just täydellisiä!

   Poista
 11. Tykkään nuista riisipaperivalaisimista ihan hirveästi! Harmi vain, ettei meidän juhlatilan kattoon oikein saisi ripustella mitään.. En sitten tiedä, onnistuisko sitä pykälää jotenkin kiertämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosi kauniita, koittakaa ihmeessä keksiä keino kiertää ;)
   En tiedä mikä juhlapaikka teillä on, mutta kaikkihan Suomenlinnan juhlapaikat on tosi kauniita ja tunnelmallisia, joten sopisivat varmasti teidän juhlatilaanne just hyvin :)
   Tuolla ne pomppas kivasti esiin hämärästä tilasta ja raikasti kivasti yleisilmettä :)

   Poista
 12. Hei! Sulla on upeita valokuvia häistä :) Harrastatko kuvausta vai onko se osa ammattiasi? Käytkö häissä kuvaamassa ihan tilauksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teen hääkuvauksia, kiitos kauniista sanoista! :)

   Poista
 13. Mekin ollaan noita riisipaperivarjostimia mietitty, on kyllä ihania noissa ensimmäisissä kuvissa! :) Ehkä vähän jouluvaloja joukkoon vielä..

  Nyt vasta löysin blogisi, vaikka kauan olenkin hääblogeja lueskellut. Nyt olen itsekin päässyt tositoimiin ja hääbloggaamaan. Linkitän blogisi, varmaankin sopii? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun löysit blogiini, kävin myös kurkkaamassa ja liittymässä omaasi :)

   Nuo riisipaperivarjostimet ovat kyllä kauniita, ja suosittelen. Varsinkin tuohon latotunnelmaiseen tilaan ne sopivat kuin nenä päähän :)

   Poista