Kun on aika kiittää


Syksy on varmastikin kiitoskorttien lähettämisen sesonkiaikaa. Monesti häiden jälkeen kiitoskorttien toteuttaminen saattaa hyvinkin unohtua, on häämatkaa ja häiden jälkeisen arkeen totuttelemista avioparina, eikä hääintoakaan välttämättä enää riitä korttien suunnittelulle.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kiitoskorttien lähettäminen häihin osallistuneille tai muuten lahjalla muistaneille on hyvän tavan mukaista. Yleensä on suositeltu, että kiitoskortit lähetetään kuukauden sisällä häistä. Moni kuitenkin odottelee varmasti valokuvaajan kuvia hyvinkin 4-8 viikkoa, joten korttien postittaminen saattaa ottaa oman aikansa. 


Kiitoskorteillakin tuntuu olevan omat trendinsä. Viimeaikoina kiitoskortteihin on toivottu yhä enemmän yhden kuvan sijasta kuvakollaaseja. Joskus kollaasit koostuvat hääpotreteista, mutta yhä useammin mukaan toivotaan myös tunnelmakuvia vihkimisestä, hääjuhlasta ja häiden yksityiskohdista.

Tekstiksi korttiin riittää pelkkä kiitos, mutta yhtä lailla kiitoskorteissakin voi käyttää mielikuvistusta. Ehkäpä hääparin laatima runo, pieni pätkä hääbiisistä tai jokin muu sopiva lainaus. Useat valokuvaajat tarjoavat hääpareilleen juhlakuvista kuvagalleriaa nettiin, kätevin tapa ilmoittaa osoite kuvagalleriaan on kirjata se kiitoskorttiin. Tällöin kaikki kiitoskortin saajat pääsevät vielä muistelemaan kuvien kautta juhlapäiväänne!


  Kuvat ja korttien graafinen suunnittelu: Makea Design

Aikovatko kaikki kiittää vieraitaan kiitoskortilla? 
Mikä teidän mielestänne on sopiva aika lähettää kortit?

2 kommenttia:

  1. Meillä varmasti lähetetään kiitoskortit vieraille, ja jotenkin ihastuin tuohon kuvakollaasikorttiin. Siinä olisi vieraille muisto koko päivästä ja kortti on ehkä mieluisampi myös vieraalle, kun sieltä voi bongata myös itsensä esim. yhteiskuvasta (: Mahdollisimman nopeasti häiden jälkeen kortit olisi hyvä kyllä lähettää tai muuten jää helposti tekemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuvakollaasit ovat tosi kivoja ja tuovat varmasti vielä paremmin vieraillekin päivän tunnelman ja tapahtumat mieleen, kun kuvia on koko päivän varrelta. Yhteiskuvaakin on joskus käytetty, hauska idea sekin :)

      Poista