Real Wedding: Boheemit häät Villa Svalvikissa


Sain mahtavan tilaisuuden jakaa täällä blogissani lukijoiden iloksi pienen palan upean hääparin suuresta päivästä menneeltä kesältä. Ihastuin erityisesti morsiamen upeaan häätyyliin sekä häiden boheemiin ilmeeseen. Pidemmittä puheitta, tässä Nooran & Kallen tarina.

”Meidän tarinamme alkoi jo joskus 2000-luvun alkupuolella perhelomalla Etelä-Euroopassa. Oli kai monen sattuman summaa, että tapasimme nykyisen mieheni kanssa jo teini-iässä ja pidimme yhteyttä satojen kilometrien etäisyydestä huolimatta. Ryhdyimme lopulta kaukosuhteeseen 10 vuotta sitten, 18-vuotiaina. Sittemmin olemme kasvaneet yhteen yhdessä Helsingissä, ja häät olivatkin ihana tapa juhlistaa pitkään kypsynyttä rakkautta. Saamme melko usein kuulla että tarinamme ja suhteemme on jotenkin poikkeuksellinen, vaikka meidän mielestämme kaikki jotenkin vain loksahti helposti kohdilleen. Joku vieraistakin sanoi, että tällaiseen suhteeseen tarvitaan jotain muutakin kuin VR:n opiskelija-alennukset (joita siis alkuaikoina paljon hyödynsimme Espoon ja Kemin välillä). Se "jokin" on tallella edelleen.

Häitämme juhlittiin Helsingissä kauniissa ja merellisessä Villa Svalvikissa läheisimpien sukulaisten ja ison ystäväjoukon kesken, yhteensä meitä oli noin 60 henkeä. Suunnittelimme ja toteutimme paljon alusta alkaen itse, ja kirppareita ahkerasti kiertämällä teemaksi muodostui jotain boheemin ja vintagen väliltä. Emme halunneet ennalta määrätä värejä tai rekvisiittaa, vaan kaikkea hankittiin sitä mukaa kun sitä tuli vastaan. Mielestäni häät näyttivät myös siinä mielessä aika paljon meiltä, että samoja värejä ja elementtejä löytyy myös meiltä kotoa. Uutta hankittiin aivan minimalistisesti. Myös juhlapaikan vanhahtava henki ja merimaisema toivat oman lisänsä häiden visuaaliseen puoleen.”Nooran ja Kallen potrettikuvat otettiin kauniissa luontomiljöössä. "Otimme hääpotretit Jollaksen kartanolla ja juhlapaikan viereisessä metsässä ja kalliolla. Ei siis mitään erityistä tarvita, jos kuvaaja on taitava!" Sanoo Noora, joka kertoo olleensa todella tyytyväinen palkatessaan häihinsä Patrick Karkkolaisen. Kaikki tämän postauksen upeat kuvat ovatkin Patrickin käsialaa!


Sulhasen puku vuokrattiin GP Gasellista ja morsiamen kaunis kaksiosainen mallipuku löytyi hääpukuompelimo Pukunista. "Hääpuku istui yllättäen päälle ensi kokeilulla täydellisesti, joten pääsin lopulta melko helpolla puvun suhteen. Puku sai aivan valtavasti kehuja, ja olen tyytyväinen että uskalsin valita jotain erilaista ja itseni tyylistä."Noora ja Kalle vihittiin juhlapaikalla Villa Svalvikin pihapiirissä, upean merinäköalan edustalla. Vihkimisen jälkeen tuore aviopari pääsi ruusunterälehtisateeseen.

”Koska kumpikaan meistä ei kuulu kirkkoon, tapahtui vihkiminen juhlapaikalla. Olimme jo ottaneet first look-kuvat ja lausuneet toisillemme valat läheisessä metsässä ennen tätä, joten jännitys oli tiessään ja käsikkäin alttarille käveleminen luontevaa. Tunnelma oli alusta saakka rento ja välitön, ja olimme onnemme huipulla kaikista vieraista.”

Morsiamen upeassa boheemin rehevässä hääkimpussa oli ainakin oliivinoksaa, neilikkaa, pioneita, sekä kaksi linnunsulkaa yksityiskohtana. "Olin koristelujen kanssa lopulta kai aika perfektionisti, mutta tarkalla mielikuvalla ja sinnikkäällä kirppareilla ravaamisella voi löytää haluamansa asiat halvalla. Meillä tyyli koostui messingistä ja kullasta, vanhoista pulloista, murretuista sävyistä, ja yleisestä boheemin fiiliksen tavoittelusta.”


Noora: "Yllätysohjelmaa ja koskettavia puheita oli niin paljon, että olimme mieheni kanssa molemmat aivan läkähtyneitä, kun yöllä lähdimme hotelliin. Erilaiset tanssit, musiikkiesitykset ja videot saivat kuulemma miehen mummonkin nuortumaan kahdellakymmenellä vuodella! Isoin kiitos tunnelman luomisesta ja ihanista ohjelmanumeroista kuuluu ehdottomasti häätiimillemme, joka teki käsittämättömän upean työn. En ole koskaan nauranut ja itkenyt liikutuksesta niin paljon.”


Noora: ”Tärkeintä juhlissa on hääparista paistava onni ja rakkaus, vaikka pienet yksityiskohdat ovatkin kivoja. Meistä ihaninta oli se, miten ihanasti vieraat kuvailivat meitä puheissaan ja miten kaikki oivalsivat mistä tässä kaikessa on lopulta kyse; pakahduttavasta, elämänmittaisesta rakkaudesta ja ystävyydestä joka vain syvenee ajan myötä."

Valokuvat: Patrick Karkkolainen Juhlapaikka: Villa Svalvik Morsiamen hääpuku: Pukuni Morsiamen kengät: Acne Studios Morsiamen meikki: Keiku Makeup Morsiamen hiukset: Meron Laine Sulhasen puku: GP Gaselli Kukat: Syväsen Kukka Sormukset: OZ Jewel Ruoka: Haikala Catering Musiikki: yllätyksenä katusoittobändi Neljä Ässää

Iso kiitos Nooralle ja Kallelle sekä valokuvaaja Patrick Karkkolaiselle, että pääsin jakamaan nämä tunnelmalliset kuvat blogissani. Mikäli teillä on takana huikeat ihanat häät ja haluaisit jakaa niistä pienen palan ja parhaat ideat kanssamme, ota yhteyttä janina.jaak@gmail.com ja tehdään tarina teidän päivästänne. Mikäli innokkaita riittää, julkaisen tarinoita oikeista suomalaisista häistä tulevan syksyn ja kevään aikana.

1 kommentti: