Asiaa hääkukista

KUVAT: MAKEADESIGN, KUKAT: HELMIVILLAKKO , JUHLAPAIKKA: TENALJI VON FERSEN
 
Moni morsian varmasti tuskailee hääkukkien kanssa, milloin pionia on saatavilla, miten valita oikea floristi ja milloin pitäisikään ottaa kukkakauppaa yhteyttä. Floristi Erika Välimäki Helmivillakosta valoittaa hieman tarkemmin hääkimppujen suunnittelua ja hääkukkiin liittyviä yksityiskohtia. Kaikki kuvituskuvissa esiintyvät upeat kukat ovat Helmivillakon käsialaa.

Ota mielellään jo hyvissä ajoin yhteyttä floristiin. Kukkakauppaan/floristiin kannattaa olla ensimmäisen kerran yhteydessä noin 6-2kk ennen häitä. Kesäviikonloput ovat suosituimpia ja ne buukataan suht' nopeasti, joten silloin kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Hääkukitukset ovat uniikkeja, käsityöllä valmistuneita kokonaisuuksia, joten yhdeksi viikonlopuksi sovittujen häiden määrä on rajallinen. Ensimmäisen yhteydenoton lomassa sovitaan yleensä yhteinen suunnitteluaika, jolloin floristi ja asiakas keskustelevat tilauksen yksityiskohdat läpi. Tämä suunnitteluaika kannattaa varata noin 2kk ennen häitä, mikäli varaus hääkukista on jo tehty aiemmin.

  KUVA JA KUKAT: HELMIVILLAKKO

Kokoa valmiiksi ideoita ja toiveita unelmienne hääkukkiin ennen suunnittelutapaamista. Suunnittelutapaamiseen kannattaa valmistautua miettimällä valmiiksi hieman minkälaista haluaa, esimerkiksi hääkimpun muotoa, mallia sekä värejä. Kannattaa myös laskea valmiiksi montako rintaviehettä tarvittaisiin (sulhanen, bestmannit, vanhemmat tms.) sekä pohtia esimerkiksi kaasojen kanssa valmiiksi minkälaisen kukkakoristeen he haluaisivat, olisiko heille mieluinen rannekukka, hiuskukka, viehe vai pieni kimppu. Lisäksi kannattaa miettiä pyötäkukkien kappalemäärä ja kokoluokka valmiiksi. Mukaan tapaamiseen on hyvä ottaa kaikki mahdollisest ideakuvat kukkiin liittyen. Esimerkiksi Pinterest-kansioita on helppo selailla ja näyttää jos on tabletti mukana. Myös kuva morsiamen puvusta sekä tiedot juhlatilasta kannattaa ottaa mukaan. Materiaalia voi lähettää etukäteen floristin sähköpostiin tai vaikka fb-sivujen kautta.

Huomioi kukkien saatavuus ja vuodenaika jo ideointivaiheessa. Useampia kukkilajeja on saatavilla ympäri vuoden. Esimerkiksi ruusut, neilikat, liljat, orkideat ja germinit ovat saatavilla aina. Talvi-kevät aikaan suosittuja ovat erilaiset sipulikasvit kuten esimerkiksi amaryllikset ja tulppaanit sekä kruununvuokot ja jaloleinikit. Alkukesän ykkössuosikki on edelleen pionit, mutta myös esimerkiksi daaliat ja leukoijat ovat nykyään todella suosittuja kesäkimpuissa. Hortensioiden aika on keväästä syksyyn. Yhä enemmän halutaan häiden kukissa heijastuvan myös kuluva vuodenaika, joka vaikuttaa vahvasti hääkukituksien värimaailmoihin.

  KUVAT JA KUKAT: HELMIVILLAKKO

Hääkimpun hinta koostuu muustakin kuin valitsemistasi lajikkeista. Morsiuskimpun hinta koostuu lähinnä siihen käytettävistä materiaaleista (kukat, nauhat, neulat, tekniikkavälineet yms.) sekä siihen käytetystä työajasta. Kappalemäärältään hääkimppu vaatii suurin piirtein noin 30 eri kukkaa, joiden asetteluun menee noin 0,5-1h ja kimpun viimeistelyyn (kiinnitykset, kädensijan päällystys) toinen puoli tuntia.

2015 vuoden hääkukissa näkyy luonnollisuus. Uskon että 2015 vuoteen jatketaan luonnollisella ja hivenen 'vintage'-henkisellä hääkukkatrendillä. Kukkakoristuksiin uskalletaan nykyään rohkeammin hakea kontrastia ja erilaisia pintoja, esimerkiksi trendikkäät mehiruusukkeet ovat kasvava hitti myös hääkoristelussa.

Floristin vinkit hääkukkien valintaan. Hääkukkia valittaessa vuodenaika kannattaa ottaa huomioon myös kukkia suunniteltaessa, näin varmistat yhtenäisen kokonaisuuden koko juhlalookiin. Esimerkiksi talvisiin ulkokuvauksiin kannattaa varautua siihen sopivilla materiaaleilla. Myös juhlapaikka sekä mahdollinen häiden teema otetaan huomioon. Hääkukissa ei ehkä kannata juosta edukkaimman tarjouksen perässä vaan etsiä itselleen ja tyylilleen sopiva floristi, jonka kanssa olette samalla aaltopituudella ja jonka kädenjälkeen luotat. Näin hääkukkakokonaisuudesta tulee varmasti sellainen kun olette kuvitelleet. Kannattaa myös tutustua kukkakaupan/floristin aikasempiin työnäytteisiin. Hääkimppu ja -kukat ovat kuitenkin elämän tärkeimpiä kukkia, joita muistellaan loppuelämän ajan, niiden suunnitteluun ja miettimiseen kannattaa siis varata hetkisen aikaa.

Helmivillakko Tullikatu 6 1.krs, 33100 Tampere / www.helmivillakko.fi

KUVAT: MAKEADESIGN, KUKAT: HELMIVILLAKKO , JUHLAPAIKKA: TENALJI VON FERSEN

Kiitos vielä Erikalle kukkainfosta sekä kauniista kimppukuvista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti