Romeon ja Julian jalanjäljissä

 Mikä voisikaan olla sopivampi Euroopan häämatkakohde, kuin maailman tunnetuimman rakkaustarinan Verona. Verona on yksi Italian parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja ja se kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

 Kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu tietenkin Romeon ja Julian tarinasta tunnettu Julian parveke. Innokkaammat fanit voivat kivuta parvekkeelle vilkuttamaan tai sitten vain tyytyä kuvauttamaan itsensä Julian patsaalla ja uppoutua tutkimaan pitkin maailmaa käyneiden turistien jättämiä rakkausviestejä. Ihan lähistöltä löytyy myös Romeon talo, jossa tokikin asuu ihan tavallinen perhe..
Suosituin kohtaamispaikka lienee Piazza Erbellä, joka täyttyy aamulla torinpitäjistä ja pienet kuppilat kahvin siemailijoista. Ihana tunnelma ja upeat vanhat rakennukset maalauksineen ympäröi piazzaa. Aivan Erben tuntumassa löytyy myös Piazza Signori, josta löytyy mm. kuuluisa Danten patsas.Veronan paras näköalapaikka lienee kukkulan päällä sijaitsevalta Castel San Pietrolta. Sieltä voi ihastella punakattoisia rakennuksia ja kaupungin halki virtaavaa Adie-jokea. Mikäli olet jalkaisin liikkeellä, on kukkulan laelle pieni kipuaminen, mutta näkymä on sen arvoinen.
Veronassa viettää helposti muutaman päivän tutkien ihania italialaisia kujia, ostoskaduilla shoppaillen (Via Mazzini) ja tutustuen historiallisiin nähtävyyksiin (Teatro Romano, Castel San Pietro, Arena di Verona..) ja kuluttamalla aikaa useilla piazzoilla (Erbe, Bra, Signori). Puutarhoista kiinnostuneille lähistöltä löytyy myös 1580 -luvulla istutettu Giardino Giusti, jonka sanotaan olevan Euroopan kaunein renessanssipuutarha. Suosittelisin varaamaan Veronan tutkimiseen parista päivästä muutamaan. Samalla reissulla kannattaa myös harkita visiittiä lyhyehkön junamatkan päässä olevaan Venetsiaan tai Gardajärvelle. Ei kannata myöskään sulkea pois ajatusta auton vuokraamisesta ja lähteä tutkimaan Veronan lähiympäristöä oliivi- ja viininviljelystarhoineen!

Löytyykö ruudun takaa Italiaan häämatkalle suuntaavia?4 kommenttia:

 1. Olen ollut Veronassa ja vuokrattiin auto ja lähdettiin ajamaan pitkin Gardajärven rantatietä. Yövyimme joka yö eri hotellissa, ja Malcesine vei täysin sydämeni. Lähtisin mielelläni uudestaan sinne ja häämatkakohteena varsinkin se olisi unelmapaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavan ratkaisun teitte! Minun suosikkini Gardajärvellä on varmaankin Torbole, mutta olihan se Malcesinekin tosi kaunis :) Gardasta on tulossa muuten juttua myöhemmin!

   Poista
 2. Yes, Verona is an amazing city. And what is great it is beautiful all year round!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, Verona is very beautiful and historical city. Thanks for your comment Elena :)

   Poista