Real Wedding: Rantahäät Espanjassa

Palataan taas hetkeksi menneen kesän häähumuun, sillä sain ilokseni julkaista Jennan ja Alexanderin kauniin hääpäivätarinan blogissani. Jenna ja Aleaxander ovat olleet yhdessä viisi vuotta. Romanttinen kosinta tuli täytenä yllätyksenä Pariisin matkalla, Eiffel-tornin juurella vuonna 2015. Häitä ryhdyttiin suunnittelemaan heti kihlauksen jälkeen.

"Olemme asuneet Espanjassa kohta 2 vuotta, joten halusimme ehdottomasti pitää häät täällä. Halusimme järjestää vieraillemme jotain uniikkia ja ainutlaatuista joten päädyimme rantahäihin, joita Espanjan Aurinkorannikolla riittää. Tämä oli samalla kummankin unelmien täyttymys, sillä olemme molemmat haaveilleet menevämme naimisiin puutarhassa tai rannalla."

Jenna ja Alex aloittivat hääsuunnittelut tutkimalla netistä eri vaihtoehtoja. Täydellinen juhlapaikka löytyi H10 Estepona Palace hotellista. Estepona sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Marbellasta ja se on tunnettu erityisesti kauniista rannoistaan. Häiden sijoittuessa ulkomaille, joutui hääpari miettimään erityisesti vieraiden viihtyvyyttä ja saapumista hääjuhlaan. Kutsut toimitettiin ajoissa, jotta kutsutuille jäisi aikaa käytännön järjestelyihin.
"Lähetimme hääkutsut hyvissä ajoin, reilu 6kk aikaisemmin vieraille, jotta mahdollisimman moni pääsisi paikan päälle juhlimaan kanssamme ainutlaatuista päivää. Halusimme teemaan sopivat kutsut, joten päädyimme valitsemaan Boarding pass -kutsut MakeaDesignilta, tietysti teemavärien mukaisesti (vastaavat täällä). Huomioimme vieraiden viihtyvyyttä varaamalla häävieraille bussikuljetuksen hääpaikalle. Vieraamme majoituivat ympäri Aurinkorannikkoa. Osa lomaili täällä pidempään ja joillakin oli omia tai tuttavien asuntoja, joten koimme helpoimmaksi, että kaikki vieraat hoitivat itsenäisesti majoituksensa."

Hääpari sai hotellista käyttöönsä sviitin, jossa morsian laittautui juhlaan kaasojen kanssa. Valokuvaaja oli paikalla jo ennen vihkimistä, joten paikalla otettiin myös ns. getting ready -kuvia. Morsiamen tyyli koostui huolitellusta lookista ja Pronoviaksen upeasta hääpuvusta.
"Täydellisen hääpuvun hankinta kävi nopeasti. Tiesin alusta asti, että haluan Espanjalaisen suunnittelijan Pronovias-hääpuvun itselleni. Kävin kaasoni kanssa Málagan Pronovias -liikkeessä katselemassa ja sovittamassa erilaisia pukuja ja jo ensimmäisen sovituskerran jälkeen sieltä löytyi unelmieni hääpuku. Tiesin, että merkin puvut ovat laadukkaita, vaikkakin hieman hintavempia. Tämä oli kuitenkin yksi niistä asioista, joista en halunnut tinkiä. Koristeellisen puvun myötä, muut asusteeni olivat yksinkertaisen kauniita, jotta kokonainen häälook olisi tasapainoinen.Morsiamen hääkampauksen teki ystävä, parturi-kampaaja Josefina Högman. Hillittyyn nutturakampaukseen lisättiin näyttävä hiuskoriste, joka oli käyty hankkimassa Málagasta yhdessä kampaajan kanssa. Huolitellut kynnet laitettiin Noora Palonkoskella, jonka palveluita morsiaan on käyttänyt 1,5vuotta asuessaan Aurinkorannikolla. Jenna halusi ammattilaisen tekemään häämeikin ja sopiva löytyi netistä. Koemeikin myötä valinta oli selvä.Myös sulhasella oli selkeä näkemys häätyylistään jo hyvissä ajoin. "Alex tiesi alusta asti, ettei halua +30 asteen helteeseen mustaa pukua ja olimme katsoneet netistä valmiiksi harmaita ja beigejä pukuja, jotka soveltuvat mainiosti rantahäihin. Mieheni puku ja kaikki asusteet löytyivät Fuengirolassa sijaitsevasta pukuliikkeestä alle tunnissa. Saimme todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Sulhasen asukokonaisuus sopi täydellisesti myös häidemme teemaväreihin. Kokonaisuuden kruunasi pinkki kravatti ja rannekello."


"Olin selaillut jo aikasemmin pinterestistä inspiraatiokuvia hääkimppua varten ja päätin silloin,
että haluan kokonaan valkoisen, yksinkertaisen, mutta kauniin hääkimpun, joka olisi minun
näköinen. Kun olin päättänyt, että mitä kaikkia valkoisia kukkia hääkimppuuni tulee (ruusut, pionit
ovat lempikukkiani) luonnollisesti päädyimme myös hankkimaan sulhaselle ja bestmanille
vieheen, jotka olivat kimppuni kanssa yhtenäisiä. Tilasimme hääkimpun ja vieheen sulhaselle & bestmanille kukkakaupasta, joka teki yhteistyötä hotellin kanssa. Samasta paikasta tuli meidän kaikki kukka-asetelmat sekä kukkakaari rannalle, jotka olimme käyneet sulhasen kanssa liikkeessä suunnittelemassa yhdessä floristin kanssa."

"Häiden järjestäminen H10 Estepona Palace hotellin kanssa oli helppoa. Hotellissa oli oma hääsuunnittelija Tamara Plan, joka hoiti kaikki käytännön järjestelyt kanssamme ja auttoi meitä toteuttamaan unelmiemme häät. Oli sekä hienoa, että helppoa, että vihkipaikalta saimme kaikki tarvittavat palvelut. Vaikka hotelli sijaitsi hieman syrjemmällä, oli paikka ainutlaatuinen. Ihastuimme paikkaan heti ensisilmäyksellä."


"Meillä oli rannalla siviilivihkimnen. Valitsimme ajankohdaksi illan, jotta lämpötila olisi hieman laskenut ja ranta oli hiljaisempi. Minulle oli tärkeää noudattaa perinteitä, joten sulhanen näki minut vasta pikkuveljeni saattaessa minut alttarille. Vihkijänä toimi tuttavamme Ville Vesivalo ja tilaisuus kesti n. 20 minuuttua. Vihkitilaisuus oli meidän näköisemme, tunnelmallinen, rento ja kaunis."


Vihkimisen jälkeen hääpari vieraineen siirtyi hotellille viettämään hääjuhlaa. "Juhlapaikkana toimi hotellin ulkona sijaitseva, ravintola Thalassa, johon kokoonnuimme vihkimisen jälkeen juhlimaan. Emme halunneet siirtyä sisätiloihin ollenkaan, vaikka sekin oli mahdollista, sillä ravintolasta oli upeat maisemat, ulkona oli lämmin ja koimme sen helpoksi, että siellä tapahtuisi koko illan ohjelmat ja samalla saimme nauttia upeasta auringonlaskusta."


Häiden teemaväreinä oli valkoinen, hopea ja vaaleanpunainen. Koristelut haluttiin pitää yksinkertaisina. "Halusimme, että hääpaikan miljöö puhuu puolestaan, joten koristelut olivat simppeleitä ja noudattivat teemaa. Pöydissä meillä oli valitsemani kukka-asetelmat: Peilitarjotin, jossa oli kelluvat kukat, muutama ruusu ja pioni teemavärien mukaisesti. Tuoleissa oli samat hopeiset rusetit kuin vihkiseremoniassa. Vieraskirjaksi ostimme puisen taulun sekä pieniä puisia sydämiä, joihin vieraat kirjoittivat nimensä ja tiputtivat ne sitten taulun sisälle."


"Ennen vihkimistä meillä oli cocktailtilaisuus hotellista varaamallamme kattoterasilla. Kattoterassilta oli mielettömät näkymät, hyvällä säällä jopa Afrikkaan saakka. Tilaisuudessa tarjoiltiin tyypillisesti paikallisia cocktailpaloja, jotka olimme itse valinneet sekä juomia. Vihkimisen jälkeen onnittelujonosta vieraat siirtyivät takaisin hotellin terassille, jossa ystävämme ja Taikuri Petri Seppälä viihdytti taikatempuillaan vieraitamme. Sillä välin olimme Alexin kanssa ottamassa potrettikuvia rannalla valokuvaajamme kanssa. Halusimme myös yllättää vieraamme paikallisella ja hyvin tyypillisellä espanjalaisella ohjelmanumerolla ja valitsimme upean flamenco tanssishown. Loppuillan musiikista vastasi palkkaamamme DJ. First dance tanssittiin Ellie Gouldingin: How long will I love you- biisin tahtiin. Perinteitäkään ei unohdettu, sillä meillä oli perinteinen kakunleikkuun polkaisukisa ja tuore vaimo vei voiton!"

"Hotellin valikoimiin kuului laajasti erilaisia ruoka&juoma-paketteja, joista päädyimme kuuden ruokalajin Estepona menuun. Räätälöimme menut sopiviksi myös niille, joilla oli erityisruokavaliot.
Menumme sisälsi Rapu-tryffelikeittoa, Savulohisalaatti, Höyrytetty Meribassi rapeiden uunivihannesten kera, Mojito sorbetti, Härän sisäfilepihvi punaviinikastikkeessa sekä Hääkakku. Me olimme päättäneet myös, että häissämme tulee olemaan Open bar, joka oli käytettävissä reilun 3h ajan ruokailun jälkeen. Baarimikot valmistivat drinkkejä vieraille."


Hääparin potrettikuvat otettiin pääasiassa rannalla, jonka miljöön Jenna ja ALex halusivat hyödyntää. "Rannan lisäksi otimme kuvia hotellin sisätiloissa, uima-altaalla ja hotellin terassi-alueella. Olimme varanneet jo hyvissä ajoin kuvaajaksi Nani de Pérezin + assistentin ikuistamaan päivämme, voimme lämpimästi suositella!"


"Tunnelma oli katossa koko häiden ajan ja olimme alusta asti toivoneet, että meidän häät jäisivät rentoudellaan sekä ainutlaatuisuudellaan varmasti juhlijoiden mieleen. Monet kehuivat, että häämme oli kauneimmat ja parhaimmat häät missä ovat koskaan olleet. Oli mahtavaa, kun saimme niin hyvää palautetta häistämme ja niin moni pääsi juhlimaan kanssamme."

Kiitos Jenna ja Alexander, että sain jakaa upeat häänne blogissani! Kaikki postauksen kuvat ovat Nani de Pérezin käsialaa.

Mikäli sinulla on haaveissa häät Aurinkorannikolla, ota talteen nämä Jennan vinkit häiden suunnitteluun Espanjanssa!

1) Kannattaa tutkia ja vertailla tarkkaan erilaisia vaihtoehtoja internetistä ja pyytää alustava tarjouspyyntö. Yleisesti hintataso on täällä huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa.

2) Mieti, että haluatko palkata hääsuunnittelijan / hoidatko järjestelyt itsenäisesti / onko hääpaikalla jo valmiiksi hääsuunnittelija, joka kuuluu hintaan. Espanjassa on kova kilpailu hääsuunnittelijoilla ja paikallisille häät ovat todella iso juhla ja niihin satsataan täällä paljon.

3) Ota ajoissa selvää, että mitä kaikkea hääpaikka voi tarjota ja millaisin hinnoin. Lue sopimus huolellisesti, katso maksuehdot tarkkaan, ettei myöhemmin tule yllätyksiä. Useammat hotellit käyttävät ainoastaan omia yhteistyökumppaneita, jolloin kaikki palvelut tulee automaattisesti hotellin kautta tai / on ostettava ne heiltä erikseen. Selvitä, mitkä kaikki palvelut kuuluvat hintaan ja mistä joutuu maksamaan ylimääräistä.

4) Riippuen häiden ajankohdasta, niin Aurinkorannikolla aurinko paistaa lähes aina. Häiden suunnittelussa kannattaakin ottaa huomioon lämpötilat. Meillä häiden ajankohtana oli elokuu, eli yksi lämpimimmistä kuukausista ja siksi meillä olikin iltavihkiminen rannalla, jotta lämpötila ehtisi hieman laskemaan, eikä vieraiden tarvitsisi paahtua kuumuudessa. Otimme myös vihkimisessä huomioon lämpötilan ja vihkiseremonia kesti n. 20 min.

5) Aurinkorannikolla on mahdollisuus saada suomalainen pappi vihkitilaisuuteen.

6) Varaudu myös siihen, että espanjan kulttuurissa on paljon ”manana” -meininkiä. Suomalaisina olemme tottuneet saamaan vastaukset mahdollisimman pian. Eli suosittelen varaamaan aikatauluihin hieman joustavuutta, mutta on vain asennoiduttava siihen että maassa maan tavalla.

7) Häiden järjestäminen Aurinkorannikolla onnistuu pienemmälläkin budjetilla sekä usealla eri kielellä, jopa suomeksi on saatavana paljon erilaisia palveluja; hääsuunnittelija, pappi, kampaaja, meikkaaja, valokuvaaja, catering, taikuri, ravintoloita yms.

8) Lämpimästi voimme suositella kaikkia käyttämiämme palveluita!

 
Hotellin yhteistyökumppanit:
Kukat: Loli / Flores Decor, Hääkakku: Cecilia / Divinas Tartas Marbella, DJ: Quique Sanchez, Flamenco Show oli hotellin hääsuunnittelijan oma tanssiryhmä.

Näitä palveluja käytimme Aurinkorannikolta häissämme: 
Valokuvaaja: Nani de Pérez, Hiukset: Josefina Högman / Solhair & Beauty, Meikki: Kerstin Einmann / Kiki Makeup Artist Marbella, Ripset & kynnet: Noora Palonkoski / Solhair & Beauty, Morsiammen hääpuku: Pronovias Málaga, Sulhasen puku: Novios W&M Fuengirola, Taikuri: Petri Seppälä, Vihkijä: Ville Vesivalo


5 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Mihin aikaan illalla vihkiminen tapahtui? Olemme menossa myös naimisiin Espanjassa heinäkuussa 2018 ja juuri tuo kuumuus mietityttää kun kyseessä on ulkoilmahäät =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitin kahlata sähköpostia, mutta en valitettavasti löytänyt tarkempaa mainintaa tuosta vihkimisen ajankohdasta, illasta joka tapauksessa. Toivotaan, että Jenna käy lukamassa viestisi lähiaikona ja vastailee paremmin!

   Onnea joka tapauksessa ensi vuoden häistänne ja tsemppiä niiden järjestämiseen :)

   Poista
  2. Moikka ja sorry todella myöhäisestä vastauksesta, kommentti mennyt ihan ohi suun! Meillä vihkitilaisuus alkoi klo: 19.30 rannalla :) Toivottavasti vastauksesta oli vielä hyötyä ja onnea teille!
   T. Jenna

   Poista
 2. Mitä upeita ideoita rantahäihin Espanjassa. Luulin, että se ei olisi helppoa, mutta teit sen! Kiitos

  VastaaPoista
 3. Mitä upeita ideoita rantahäihin Espanjassa. Luulin, että se ei olisi helppoa, mutta teit sen! Kiitos

  VastaaPoista