Buukkaa bändi - Löydä livebändi juhlaasi helposti


Olen moneen otteeseen kuullut hämmästeltävän, miten hankalaa bändin etsiminen hääjuhlaan voi pahimmillaan olla. Olinkin melko innoissani saadessani hiljattain yhteydenoton Buukkaa bändi -palvelun ylläpitäjiltä. En ollut aikaisemmin kuullut kyseisestä sivustosta, joten kävin tietenkin heti tutustumassa heidän tarjoamaansa palveluun hieman lähemmin. Saamani kokemuksen myötä uskon, että palvelun myötä voi heittää lopulliset hyvästit päämäärättömälle googletukselle, sillä bändin etsintä, vertailu ja varaaminen on tehty Buukkaa bändi -palvelussa todella helpoksi. Vastaavia hakupalveluita on viime vuosina ilmestynyt jo muiden alojen palveluntarjoajilta, joten mahtavaa, että nyt myös musiikkimaailma on vastannut tähän tarpeeseen! Todella käteviä käytännössä tällaiset saman "katon" alle kerätyt palveluntarjoajat.
 Palvelun tarkoituksena onkin ollut tehdä bändin hankinta mahdollisimman näppäräksi ja Buukkaa bändi on mielestäni onnistunut tässä hienosti. Kätevän hakutoiminnon avulla näkee suoraan haluamanasi juhlapäivänä vapaana olevat ja tapahtuman luonteeseen parhaiten sopivat musisoijat. Haku näyttää ensi silmäyksellä hinnat sekä soitettavat genret. Klikatessa kiinnostavan bändin profiiliin, löytyy enemmän lisätietoa bändin taustoista, jäsenistä, musiikkityylistä ja soitettavista biisilistoista. Mielenkiintoinen lisä on reaaliaikainen keikkakalenteri sekä tietysti keikkakuvat. Profiilista löytyy myös linkit esim. Youtubeen ja somekanaviin, joissa pääsee kuuntelemaan ja tutustumaan kiinnostavaan bändiin vielä hieman enemmän. Sopivan bändin löytyessä voi pyytää halutessaan lisätietoja, buukata bändin saman tien tai jättää tarjouspyynnön, kaikki helposti saman palvelun kautta.
Palvelun käyttö on suunniteltu mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi ja mielestäni kaikki ylimääräinen on karsittu minimiin. Näin ollen aikaa ei kulu erinäisillä välilehdillä klikkailuun, vaan selkeiden, mutta informatiivisten sivujen ansiosta löytyy etsittävä tieto nopeasti. Erityisesti annan plussaa siitä, että hinnat ovat selkeästi näkyvissä. Palvelu lisää automaattisesti hintoihin mahdolliset matkakulut ja näyttää myös hintaan lisättävät mahdolliset lisäkulut esimerkiksi majoitus- ja äänentoistokustannukset. Yllätyksellisiä ei siis pääse syntymään. Varauksen tehtyä sähköpostiin saapuu sitova varausvahvistus ja tarkemmista yksityiskohdista pääsee sopimaan suoraan bändin kanssa. Mikäli jotenkin haluaisin palvelua vielä parantaa, lisäisin suoraan profiiliin pienen ääninäytteen. Tämä kuitenkin hoituu onneksi useimpien bändien kohdalla klikkaamalla bändin Youtube-profiiliin.

Kuten kaikkien häiden palveluntarjoajiin, myös bändin varaamisen suhteen kannattaa olla mahdollisimman hyvissä ajoin asialla. Näin varmistut, että saat juuri mieleisen esiintyjän ja valinnanvaraa on tietenkin enemmän. Yleisesti ottaen bändien hintataso pyörii 1000 euron molemmin puolin, joka on mielestäni hyvin kohtuuhintaista huomioiden, että hinnat sisältävät biisilistan suunnittelun, yhteydenpidon ennen hääpäivää, musiikkivälineistön roudaamisen, kasaamisen ja purkamisen sekä yleensä kolme settiä soittoa. Moni bändi koostuu myös useammasta henkilöstä, joiden kesken palkkio jaetaan. Livemusiikki tuo kuitenkin omanlaisen tunnelman loppuiltaan ja on varmasti jokaisen sijoitetun pennin arvoista!

Tästä pääset buukkaamaan oman bändisi.

Kuinka monelle on tulossa bändi ja oliko teille sopivan bändin valinta vaikeaa?

Postaus toteutettu yhteistyössä Buukkaa Bändin kanssa. 

4 kommenttia:

 1. Täytyykin perehtyä tähän sivustoon. Hääbändin etsiminen on nyt alkanut ja tuntuu kyllä hankalalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että kirjoitus tuli tarpeeseen. Suosittelen kyllä tutustumaan, sopiva vaihtoehto löytyy varmasti :)

   Poista
 2. Kiitos tästä vinkistä, todellakin tulee tarpeeseen nyt kun bändisuunnitelmamme vähän levisivät käsiin! :D Olen jo pari iltaa elämästäni kuluttanut sivustolla etsien ehdokkaita, jotka joutuvat vielä sulhasen armottomaan seulaan...

  Itse olisin kaivannut vielä ehkä yhtä asiaa sivustolle: olisi nimittäin kiva, jos bändit saisi järjestettyä vaikka hinnan perusteella tai rajattua jonkin budjetin mukaan. Nyt listalla on aika monta "turhaa" bändiä kun ei tässä aivan mitään reilun parin tonnin pumppuja olla kyllä hankkimassa, festarihäät tai ei.. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Susanna, kiitos kommentistasi! Mahtavaa, että palvelu meni heti käyttöön. Itse asiassa itselleni tuli myös jälkikäteen mieleen, että jonkinlainen tulosten lajittelu esimerkiksi hinnan ja arvostelun mukaan olisi vielä oiva lisä palveluun. Ylläpitäjät varmasti laittavat nämä parannusehdotukset korvan taakse ja myöhemmin toteutukseen :)

   Toivottavasti sulhanen kelpuuttaa jonkun valitsemistasi bändeistä, niin saatte musiikkiasian ruksittua tehtävälistasta! :)

   Poista