Sitruunapiirakkaa ja raitaviirejä!


Elliinan blogikirjoituksen inspiroimana päätin kaivaa hyllystä Safkaa 2 -kirjan ja testata herkullisen kuuloisen Eestiläisen sitruunapiirakan. Sitruuna on suklaan ohella yksi lemppareitani jälkkäreissä ja ei kyllä tuottanut pettymystä tälläkään kertaa! Ihan aiheesta Elliina tätä siis hehkutti, sillä tämä jälkkäri täytyy ehdottomasti tehdä uudelleen, niin nopeasti viimeisetkin muruset katosivat parempiin suihin :)

Mikä parasta tässä herkussa, että hyvän makunsa lisäksi se on kohtuullisen nopea valmistaa. Piirakka 
on myös ihanan värinen ja sopii huikean hyvin tarjoiltavaksi jälkkäripöytään, jos teemavärinä sattuu olemaan keltainen ;) Ohje on peräisin Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa 2 -kirjasta, mutta jos opusta ei vielä omasta hyllystä löydy, löytyy resepti ainakin Elliinan postauksesta. Toki kirjasta löytyy hurjan paljon muitakin niin hyvältä kuulostavia reseptejä, että suosittelen hankkimaan ihan omaksi asti!

Jälkkärin ohella testasin myös paperipussiviirinauhan tekoa. Käytin valmiiksi raidallisia pusseja, joita on saatavanamm. Happy Mondayn -nettiputiikista. Viirinauha valmistui näppärästi ja tällainen pieni nauha onnistui ihan yhdestä M -koon paperipussista :) Näitä papaeripusseja saa 100 kappaleen erän melko edulliseen hintaan, joten näistä helposti tekee vähän suurempiakin esimerkiksi isomman herkkubuffetpöydän taakse.

2 kommenttia:

  1. Nam! Hyvältä näyttää ja mahtavaa, että maistui :) Mun mielestä tuossa oli niin hauska se taustatarina, että resepti on napattu naistenlehdestä aina ravintolan listoille asti. Mutta maistettuani ymmärsin miksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää! Lorautin kyllä vahingossa sitruunamehua tuplasti enemmän, mitä resepti käski. Tulipahan ainakin sitruunaistan, namnam :D Pitäisi ottaa kokeiluun yksi jos toinenkin resepti kirjasta, mutta aloitellaan näillä jälkkäreillä ;)

      Poista