Häätrendit 2018

Vuoden vaihtuessa on jälleen hyvä katsoa mihin suuntaan tulevan vuoden häätrendiennusteet osoittavat. Vuonna 2018 trendeissä on selkeästi havaittavissa juhlien yleisilmeen muuttuminen tunnelmallisempaan suuntaan. Jo jonkina aikaa ilmassa on ollut suurten hääjuhlien muuttuminen pienemmiksi ja intiimimmiksi juhliksi, joissa kutsuttuina vain kaikkein läheisimmät. Pitkään pinnalla ollut pastellisuus vaihtuu  tummempiin sävyihin ja "woody" on nyt uusi rustiikki. Metallisävyt säilyvät edelleen pinnalla, mutta nyt harmaan sävyinä. Ohessa top6 uusinta trendiä, tuleeko sinun häistäsi löytymään jotakin näistä?Metsä- ja luontoteema. Greenery ja luontoteema nostettiin yhdeksi isoimmaksi häätrendiksi jo viime vuonna ja teema tulee pysymään trendien top-listan kärjessä myös vuonna 2018. Metsäteema on luonnollinen jatkumo jo pidempään pinnalla olleelle rustiikille. Somistuksessa käytetään yhä enemmän vihreää ja luonnon elementtejä. Rustiikkinen latoteema muuttuu enemmän metsäiseksi tunnelmaksi ja pitsisomisteet puisiksi somistuselementeiksi. (Matthew Bishop Photography via  Boho weddings  /  Adventure sign from Pinterest )Kukkakranssit ja riippuvat kukka-asetelmat. Hääkukka-asetelmista tulee entistä näyttävämpiä eivätkä kranssit kuulu enää pelkästään jouluun. Päinvastoin kukkakransseja nähdään yhä enemmän häiden somistuksessa. The Juttu ovat jättikranssit vihkiseremoniassa ja juhlapaikalla kuvausseinänä. Myös muut riippuvat, näyttävät kukka-asetelmat kasvattavat suosiotaan esimerkiksi pöytäkattauksen sijaan ruokapöytien yläpuolella roikkuen. (Photos: Chasewild via Green wedding shoes / Katie Nesbitt via Inspired by this  / Geneoh  via Style me Pretty / Pinterest )Persoonalliset tarjoilut. Tarjoilut muuttuvat yhä enemmän eksoottisemmiksi ja häävieraille halutaan tarjota ruokaelämyksiä hääparin makuun. Tacoja, pizzaa tai vaikkapa sushia. Tarjoiluissa pitävät pintansa tietenkin myös luomu- ja lähiruoka. Myös ruoan esillepanoon panostetaan enemmän ja food-stationit ja tarjoiluvauvut lisääntyvät. Jälkiruoka- ja kahvipöydissä tulossa on valikoiman runsaus ja uudenlaiset tarjoiluvaihtoehdot perinteisen hääkakun lisäksi. (Matthew Bishop Photography via  Boho weddings  / Pinterest /  Ashley Kickliter via Ruffled /  Pinterest)


Läpinäkyvyys. Selkeän ja skandinaavisen designin ystävät valitsevat vuonna 2018 juhlapaikakseen modernia arkkitehtuuria ja lasiseinäisiä juhlatiloja. Läpinäkyvyys näkyy moderneina lasitasoina ja pöytinä, akryylilevyinä somistuksessa ja istuimissa sekä läpikuultavina materiaaleina hääprinteissä. (Fiona Clair Photography via Aisle SocietyKate Holstein via Once Wed  /  Pinterest )


Hopea, kromi (ja kupari). Metallisävyt pysyvät edelleen pinnalla ja ruusukulta on vaihtunut edullisempaan kupariin. Kupariset yksityiskohdat sopivat täydellisesti esimerkiksi lyhtyihin, kynttilänjalkoihin ja aterimiin. Erityisen hyvältä kupari näyttää tänä vuonna syyshäissä yhdistettynä tunnelmallisiin, draamaattisiin sävyihin. Kuparia suurempaan suosioon nousee kuitenkin viileä hopea ja kromi, jotka syrjäyttänevät parin vuoden sisällä kokonaan hääsomistuksessa ruskean sävyiset metallit. (Luna De Mare via Style me PrettyJoPhoto  via Strictly weddings / Best inspiration  /  Natashia Nicole Photography via Wedding Spparrow)Tunnelmalliset, tummat sävyt kukissa. Pehmeät pastellisävyiset kimput ja hääkukat muuttuvat, sillä tummat kukat alkavat tehdä tuloaan. Kukka-asetelmat ja hääkimput muuttuvat dramaattisemmiksi ja niissä nähdään esimerkiksi burungdin sekä liilan eri sävyjä. (Jessie Schultz Photography via Junebugweddings / Nouba / Pinterest)


4 kommenttia:

 1. Ihania häätrendejä ja ideoita!

  Jos omiin häihin olisi enemmän aikaa, saattaisi hyvinkin jotain tällaista näkyä meidänkin häissä. Erityisesti tuo burgundy ja tummat sävyt kukissa sykähdyttäisi kovasti. Näillä ideoilla olisi ihana toteuttaa alku syksyn häät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!

   Minäkin näkisin nämä erityisesti loppukesän ja syksyn häissä. Pidempään hääjuttuja seuranneena tummat sävyt tuntuvat todella kivoilta varsinkin kun pastellit ovat olleet pinnalla jo niin pitkään :)

   Poista
 2. Yes, I am totally agree with you, I am a great fan of your website, you write very informative articles.
  Keep writing such amazing post,

  Thanks for sharing.


  Laptop service centre in Jaipur


  Regards

  Sameer

  VastaaPoista
 3. Pidän myös todella paljon pakkasteemasta ja olen myös kirjoittanut tyyppiartikkeleita

  VastaaPoista