Kuukauden kimppu: Talven utuisia sävyjä & metsänvihreääIhanan tammikuisen kimpun loihti Maija Little Wedding Factorysta. Valokuva Mikko Pääkkönen, tekstien editointi Makea-hääblogi.

Makea-hääblogi rakastaa kukkia! Tarkoin suunniteltu, häiden tyyliä ja sävymaailmaa edustava laadukas hääkimppu täydentää morsiamen häälookin. Kukat hääpaikan kattauksessa tuovat yleisilmeeseen välittömästi juhlan tuntua, oli kyseessä sitten isot ja näyttävät asetelmat tai sirot yksittäiset kukkamaljakot. Kuitenkin moni häitään suunnitteleva miettii millaisia kukkia juuri omana hääpäivänä on saatavana. Pinterstin täydellinen kimppu hehkuvine pioneineen ei välttämättä ole mahdollista vaikkapa alkuvuoden talvihäissä. Asiantunteva floristi osaa kuitenkin neuvoa ja etsiä kanssasi kauniita vaihtoehtoja. Jatkossa Makea-hääblogi esittelee joka kuukausi ns. "Kuukauden kimpun", sekä floristin vinkin kuukauden sesonkikukkiin.

Little Wedding Factoryn Maija loihti tammikuulle upean kimpun, jossa yhdistyy talven utuinen vaaleus ja trendikäs vihreä. Jaloleinikki on kuin kesäpäivän kaunein pioni pienoiskoossa ja eukalyptuksen oksat ja vihreät tuovat kimppuun muhkeutta ja rentoutta. Maijan TOP3 tammi- ja helmikuun sesonkikukat ovat:

Jaloleinikki (Ranunculus asiaticus, Persian buttercup): Puolipallomainen kukka, joka muistuttaa pientä pionia tai ruusua. Kukassa on paljon herkkiä terälehtiä luoden kukasta hyvin muhkean. Värit vaihtelevat  vaaleanpunaisen, punaisen, oranssin, keltaisen, oranssin, valkoisen ja vihertävän sävyissä.

Kruunuvuokko (Anemone coronaria, Spanish marigold/the poppy anemone): Yksinkertaisissa tai kerrotuissa kukissa värit vaihtelevat lajikkeen mukaan valkoisesta siniseen ja punaiseen. Kruunuvuokolla on persiljamaiset, koristeelliset lehdet.

Jouluruusu (helleborus, Christmas rose): Silkkimäispintaiset jouluruusun kukat ovat valkoiset tai vaaleanpunaiset. Siemenkodan ympärillä on koristeelliset heteet & emit, joita ympäröi yksinkertaiset, terälehdet. Muiden ohella myös jouluruusulle olisi kysyntää ympäri vuoden, mutta sesonki sijoittuu selkeästi talvikausiin.Jaloleinikki (kuva: Viherpeukalot), kruunuvuokko (kuva: MakeaDesign), jouluruusu (kuva: Garden tips)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti